Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HVE 272 Vestjylland var med til at passe på Dronningen og Prinsgemalen

Ved Regentparrets besøg i Ringkøbing den 2 september, deltog 5 medlemmer af HVE 272 Vestjylland. Vi var med til at sikre Regentparret på deres tur gennem byen og vi stillede yderligere 2 mand til Faneborg ved rådhuset.

02-09-2014

 

Klar til at modtage Regentsparet ved Hotel Fjordgården.


Dagen begyndte for os, der for Politi Hjemmeværnskompagni Ringkøbing, skulle støtte Politiet, med deltagelse i en samlet briefing for alle deltagende politibetjente og hjemmeværnsfolk. Briefingen foregik i de nye Kompagnilokaler på Damgårdsvej i Ringkøbing.
Vi 5 fra HVE 272 blev tildelt opgaven at indgå i en hold  på 10 betjente, under ledelse af en Objekktleder som havde det overordnede ansvar for de 3 objekter vi skulle sikre.
 
Inden vi tog afsted til dagens opgaver, var der lige tid til en gang morgenkaffe på politigården i Ringkøbing.  
Gennemgang og instruktion ved Career Campus 


Dagens første objekt var Hotel Fjordgården, hvor de Kongelige skulle spise frokost, kl 1300.
Før afgang til Fjordgården var der tid til at køre ud til eftermiddagens 2 objekter, hvor hele holdet af politi og hjemmeværn, fik en grundig gennemgang af objekterne og instruktion i hvordan besøget skulle foregå, hvor vi skulle placeres og hvad vores opgaver var. Det var utroligt spændende og lærrerigt, noget som kan bruges i løsning af vores egne opgaver på afspærrings- og bevogtningsobjekter.

Imens vi forberedte os til dagens opgaver, var Sigfred og John allerede igang med deres opgave, nemlig at præsentere eskadrillens fane sammen med de øvrige værn, i det store faneborg ved Rådhuset, herfra skulle Regentparret på karrettur gennem byen. 
 
På vej til briefing og instruktion på Fjordgården 


Så gik turen til Fjordgården, hvor vi 5 "flyvere" fra 272, havde ansvar for 2 poster, vi var godt dækket ind og kunne selv køre en turnus med hvil og forplejning. Posterne skulle være bemandet og være aktive 2 timer før de Royales ankomst.
Vi fik nok at se til da kortegen ankom, PET ønskede nemlig ekstra overvågning af de kongelige køretøjer. Så med ekstra folkkunne  vi rykkede lidt rund på folkene i samarbejde med  objetlederen, uden at slække på sikkerheden andre steder.
 
Sanne passer på Krone 1 og de ørige køretøjer i kortegen.

På bagside posten havde vi også i diskret afstand fornøjelsen af at passe på Regentparet, mens de slappede af i private omgivelser.

Da Regentparet forlod Fjordgården blev vi kaldt til samling ved bilerne og kørte herefter videre til dagens næste opgave ved Kollegiet Career Campus, her skulle Dronningen på besøg. Vi var hurtigt klar og alt forløb helt planmæssigt.
 
Instruktion på Torvet Fotograf: Lars Egelund  


Her blev vi fotograferet ved den fine Sandskulptur under gennemgangen af opgaven. Fotograf: Lars Egelund 


Så gik turen videre til torvet ved den gamle Rådhus her skulle Regentparret gøre ophold og blandt andet se på den fine sandskulptur som var lavet i dagens anledning. Her var der virkelig brug for alle mand. Politifolkene skulle skabe plads til de kongelige på selve torvepladsen, Vores opgave var at afspærre vejen ind og ud fra torvet samt rydde og sikre til- og afgangsvejene.
 
Publikum ville gerne stå i forreste linje så tæt på den røde løber som muligt,
derfor måtte vi med smil og gode talegaver, pænt bede folk om at gøre plads.


Det hele lykkedes Dronningen og Prinsen kom både sikkert ind og sikkert ud igen. Vores arbejde var gjort og vi kunne trække os tilbage efter en spændende dag i bragende solskin og godt humør.
 
Dronningen tager afsked på torvet i Ringkøbing.
Foto: T.Riber


Vi havde stort glæde af de nye Sepura radioer som vi brugte mellem poster og Objektleder, Objektlederen informerede os konstant om situationen på objekterne,hvad der skete og hvad der skulle ske, så  ingen af os var på¨noget tidspunkt i tvivl om hvad der foregik og hvad vores opgave var.
Kl 1700 var der debriefing på Politigården, hvor det blev konstateret at dagen var gået helt efter planen, der var ros til alle.
 
Alle deltagere fra eskadrillen fik en god og lærrerigt indsigt i sikring og bevogtning af VIP, samt møde og kontakt  med glade tilskuere og pressefolk.
 
Af EC, Per Iversen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring