Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Aktiviteter april og maj


Skydning, skydning og våbenbetjening

16-04-2021

Af rekrutteringsspecialist Kirsten Jul

 

I takt med åbning i resten af samfundet møder også Eskadrille 275 Djursland frem til flere aktiviteter på det fysiske plan.

For nylig gjaldt det eskadrillens objektplaner, som 11 deltagere behandlede en lørdag i april. Hver eskadrille har selvfølgelig egne mål og objekter, som skal passes uanset corona. Det er nødvendigt for eskadrillens medlemmer med egne øjne at se, hvad det drejer sig om, hvilket jo har været lidt svært i det forgangne år grundet forsamlingsforbuddet. Eskadrillens medlemmer har da også udtrykt stor tilfredshed med endelig at kunne gennemgå objekter rent fysisk samt med planlægningen af dagen og generelt samværet med andre medlemmer omkring opgaven. Det er dejligt at kunne mødes igen.

Også skydninger og andre træninger skal gennemføres, så færdigheder opretholdes på trods af corona. Således afvikles skydning i Randers den 20. april. Der trænes våbenbrug samt vedligehold af førstehjælp og bevogtning. Der gennemføres Q-givende skydning, dvs. de nødvendige kompetencer for betjening af udleveret gevær dokumenteres. Det er en mørkeskydning, da Flyverhjemmeværnets medlemmer skal kunne begå sig i mørke såvel som i dagslys. Der skal fortsat bæres mundbind i tillæg til den alment krævede mundering. Foreløbig er 11 deltagere tilmeldt den 20. april. Næste chance for aftenskydning er den 5. maj.

Eskadrilleuddannelse gennemføres 22. april om aftenen. Denne gang gælder det teori om mobil og stationær adgangskontrolpost samt våbenbrug og føring af våben på sådan en post. Eskadrilleuddannelsen finder sted på eskadrillens hjemmeværnsgård.

I foråret blev muligheden for Airshow nævnt. Det skal her beklages, at Airshow for indeværende er aflyst, selvfølgelig grundet corona, da både planlægning og afvikling af så omfangsrigt et tiltag fordrer langt større forsamlinger end det er muligt under nuværende omstændigheder.

Foreløbig glæder eskadrillen sig med så mange andre over forsigtig genåbning af fysiske aktiviteter.Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring