Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bæredygtighed


I disse år diskuteres bæredygtighed på mange planer, såvel på naturområdet, som på sundhedsområdet og flere andre dele af samfundsstrukturen. Og hvad er et samfund uden et bæredygtigt beredskab og forsvar?

10-01-2022

Af rekrutteringsspecialist Kirsten Jul

Netop bæredygtighed arbejdes der med hos Eskadrille 275 Djursland, som hos så mange andre eskadriller i Flyverhjemmeværnet.

Skydninger gennemføres regelmæssigt, såvel i januar som i forsommeren og efteråret. En bæredygtig skytte er et medlem, der har gennemført sin træning, sin certificering og sit våbeneftersyn.

Førstehjælp arbejdes der meget med. Igen skal der trænes regelmæssigt, certificeres og øves både inde og ude i al slags vejr, således at eskadrillens medlemmer kan levere bæredygtig førstehjælp i en given situation.

På ledelsesplan gælder det koordinering af opgaver til eskadrillen. Hvor mange opgaver kan der tages ind og hvor store kan opgaverne være i forhold til det givne personel og dets kvalifikationer?

På samfundsplan betyder et bæredygtigt hjemmeværn, at der hurtigt kan sættes ind med kvalificerede hænder ved snerydning, orkaner, med radiohjælp, hvis mobilmasterne er væltet, ved eftersøgninger, med helikopter landingspladser og sikring af samme, og så videre.

Hvor hurtigt kan et område sne til? Hvor hurtigt kan sygdom spredes? Hvor hurtigt kan vand oversvømme vejnet? Hvor hurtigt kan et barn forsvinde ved en sø? Hvor hurtigt kan der opstå forvirring og småkonflikter ved ulykkessteder?

Ingen kender fremtiden og kan forudsige katastrofer. Men helt almindelige praktiske beredskabsopgaver kan indøves, således at sikring af området, adgangskontrol, førstehjælp, radiokommunikation og samarbejde med andre dele af beredskabet fungerer bæredygtigt, uanset type af uheld.

Eskadrille 275 Djursland ønsker godt nytår og ser frem til et aktivt 2022.

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring