Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Begejstring i efteråret


Stor begejstring for netop afsluttet årsøvelse Ravn. Mangeartet øvelse og komplicerede momenter, lød det fra deltagerne hos Eskadrille 275 Djursland. Og så gælder det træning af specialstyrker. Øvelse Night Hawk er nu i fuld gang.

02-10-2021

Af rekrutteringsspecialist Kirsten Jul


Hvad kan Hjemmeværnet dog gøre for specialstyrkerne? Såmænd stille med mange hænder og udføre flysikkerhed i form af adgangskontrolposter og kontrol af dæk og støvler for små sten, der kan genere moderne fly.

Ikke noget, der blev overvejet i gamle dage, eller under 2. verdenskrig, da en flad græsmark og måneskin var nok. I dag er flyene anderledes fint tunede og dermed også fint følende. Små sten er nok til at genere flysikkerheden, hvorfor det er altafgørende, at alle baner holdes fri. Operativ støtte hedder det derfor, når flyverhjemmeværnsfolk fra nær og fjern drager til Flyvestation Ålborg for at assistere i den storstilede træning af specialstyrker 24-7 i 14 dage.

Også Eskadrille 275 Djursland deltager i den mangeartede efterårsmanøvre. Ikke kun området omkring Ålborg er berørt, men også lokalt på Djursland finder træning sted. I skrivende stund kan det ikke afsløres nøjagtigt hvad, men skal en skole undsættes fra oven, så må der trænes helikopterhjælp og landsætning på tage. Skal stærkt utilpassede elementer pacificeres, så må der en gammeldags slåskamp til og reglerne fra Geneve-konventionen må indøves. Hvordan skal det kunne foregå uden mange hænders hjælp?

Der takkes på forhånd for læsernes forståelse for, at der i disse dage er flere fly og helikoptere end vanligt i luften, også over Djursland, og flere styrker end vanligt på vejene og i lokalområderne, også på Djursland.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring