Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Det sker hos HVE275


To flotte 50-års tegn er uddelt til fortsat aktive medlemmer hos Eskadrille 275 Djursland. Førstehjælpskursus i gang og snarlig omskoling til FX-våben samt certificerings weekend før året 2021 kan afsluttes med status og tak.

06-11-2021

​Af rekrutteringsspecialist Kirsten Jul

​​​

Længe ventet, men endelig skete det. To aktive medlemmer, faktisk mand og kone, har fået tildelt hver sit 50-års tegn ved reception hos Flyverhjemmeværnet. Grundet Corona-restriktioner er tegnuddelingen blevet udsat flere gange, idet bemeldte tegn skulle have været uddelt sidste forår. Bedre sent end aldrig kan det siges, idet Eskadrillechefen dermed nåede med i uddelingen og modtog sit 40-års tegn ved samme lejlighed.

Samme Corona har også været årsag til fysiske møder ændret til Skype-møder og aflysning af mange aktiviteter, som eskadrillen dog nu er ved at indhente. Pres på i sensommer og efterår har der været med flere gøde øvelser og skydetræning. Eskadrillens medlemmer er mødt talrigt op, nu hvor det endelig er tilladt og har haft flere medlemmer end vanligt med på også de store øvelser, som fx Night Hawk.

I skrivende stund afvikles førstehjælpskursus på Hjemmeværnsgården. Uanset Corona skal førstehjælpskurser fornys hvert andet år og vedligeholdes løbende ved øvelse og træning. Således indgår da også førstehjælpsmomenter ved næsten hver skydning og øvelse hos Eskadrille 275 Djursland.

Kommende weekender i november gælder det omskoling for skytter til ny våbentype og måneden afsluttes med en stor certificeringsøvelse. Det forholder sig således, at de kompetencer Flyverhjemmeværnets medlemmer oparbejder, også skal certificeres i forhold til en stilleklar beredskabsstyrke. Sådan at forstå, at hver eskadrille skal kunne stille med et vist antal certificerede soldater, hvert år. Ikke nødvendigvis de samme. Det er klart at alder, hjemmefront og arbejde kan være en hindring for nogle, men så er der andre, der træder til. Således har Flyverhjemmeværnet altid en styrke klar til udrykning i en given situation. Megen planlægning og øvelse drejer sig hvert år om at oparbejde de nødvendige kompetencer, hvilket Eskadrille 275 Djursland tester medlemmerne på ultimo november.

Og så er det snart jul. Også hos Eskadrille 275 Djursland afsluttes med en status for året og et pænt ønske om glædelig jul til medlemmerne. Det sker primo december. Det kan afsløres allerede nu, at aktivitetsniveauet har været særligt højt på trods af Corona-restriktioner – eller måske netop derfor. Krise bringer forsvarsviljen frem hos de fleste danskere og nok i særlig grad hos medlemmer af beredskabet. Trangen til at gøre en forskel er netop essensen hos mange af eskadrillens medlemmer.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring