Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Konkurrencedeltagere fra Karup Stream Challenge i "vådområdet" ved Karup Ådal

Karup Stream Challenge 2019

Vejret var perfekt lørdag morgen, da løberne blev registreret til dette års KSC.
Det væltede ned oppefra. Det vand og de foregående dages vand, satte en fed streg streg under titlen på løbet "Karup STREAM Challenge"

29-10-2019
Der var ingen risiko for udtørrede vandløb i år...hehe!
09:15 var der løbsinstruktion og kort herefter blev løberne sendt afsted. En enkeltløber og et makkerpar i hver retning, og med 10 minutters mellemrum.
Hvad skulle de så gennemgå på turen.
Løbet var ca. 9 km i luftlinje, og bestod af 17 poster, bemandede og ubemandede. Luftlinje, mon ikke der kommer lidt ekstra km?
Lad os følge et makkerpar.
Første post var "skydning", hvor Frans H og Winnie sendte dem igennem "Starshot", en super fed skydning på kort hold.

"Tired", her skulle de skulle nedkæmpe et ammunitions punkt/ stilling ved at snige sig ind punktet, grave sig ned (liggende) og kaste 4 Ø-HGR (liggende). Hvis de ikke ramte stillingen, skulle de kravle frem med en sprængladning (to mursten i en gammel signaltaske), og bort sprænge stillingen. Det var ikke mange der undgik den kravletur.

"Junglen". Siden rekognosceringen havde de fældet alle træerne. Nå, men det vigtigste var vandløbet de skulle krydse to gange. Det var der stadig.
"Punkt orientering". De fulgte en 500 meter lang snor, hvorpå der hang en post i ny og næ. Når de fandt en post, skulle de med en lille nål, prikke hul i deres medbragte kort til det formål.
"El Camino", en klippepost som lå i en kanal. (Der var altså ikke vand i da jeg var ude for at rekognoscere..laughing). Stien derhen var dækket til i træernes blade, så den kunne de ikke følge
Nu var de godt våde af de første vandløb og det våde vejr. Så da de kom frem til posten "Overraskelsen", blev de glade.Her stod Valde med sin Grill, og havde pølser, brød og en sodavand klar til dem.
"Fast Track Memory". De skulle gennemløbe en markeret rute så hurtig som muligt. De ville passere 5 punkter hvori der lå en genstand. 3 ting skulle huskes for hver post og intet måtte nedfældes på papir, før efter gennemløbet.
Sjovt som en sætning som "så hurtig som muligt" og en instruktør der råber på en "Hurtigere hurtigere!! Kom nu!! Er du groet fast?, fik dem til at skynde sig helt vildt meget. Og tiden var ikke engang en faktor i point systemet wink
"Albuen" en smuk post ned ved åen.....lige på den anden side af et vandløb.
"The Snatch". En agent skulle bruge deres hjælp til at erhverve sig informationer fra en Spion. Mens Spionen sweepede sin "postkasse" havde de 4,5 minut til at snige sig ned til spionens bil, kopiere så mange af oplysningerne som muligt. Blev de kompromitteret......så røg alle de point de kunne score på denne post.
"Skovens dyb", faktisk den eneste klippepost hvor der ikke rigtig var noget vand......(Det må jeg lige have ændret til næste år)
"Ild og bevægelse". Fjenden havde stjålet en kasse med "Spidsen af en Jet jager". Vi ved jo alle hvor dyr sådan en er, så den skulle generhverves. Kassen stod nede i en bevogtet bunker. De sneg sig ned i bunkeren og fandt kassen. Pokkers tung iøvrigt. De fik slæbt kassen op fra bunkeren og skulle til at løbe væk, da de blev erkendt.
De måtte kæmpe sig ind i skoven og væk vha. ild og bevægelse.  
"Vandløbssprint" JAAAA, en lækkerbisken af en post. Ganske simpel. 50 meter løb.....hvem kan ikke løbe det?
Nå ja, så var det i et vandløb som gik under vejen. Jeg forsikre jer, man kan godt være inde under vejen, man skal bare kravle.
Det dybe vand kom først på den anden side, men kun en halv til en hel meters penge.
"Se hvor du går". De skulle mødes med en tolk som var gået lidt i forvejen på en patrulje. *BOOOOM*, ej ej ej.....han gik dælme lige på en IED.
Så noget førstehjælp var krævet.
"Søerne" en smuk placering for en klippepost.....lidt bøvlet at komme dertil.
"Bøhlandet". Der var ikke så meget vand på selve posten, det løb lige under den spang posten stod på......men der var sumpet både derud og videre.
"Tag Fat". Selvfølgelig skulle der leges tag fat.​I år var plottet at de skulle snige sig ind i Virus inficeret område, og sikre sig noget Serum.
Landet var ramt af en forfærdelig epidemi, så det serum var vigtigt. Desværre havde man mistet forbindelsen til den bil som skulle bringe serum, derfor skulle makkerparret finde det. Eneste vejen ind i området, var sørme ned igennem et vandløb. Da de kom frem til bilen og havde fundet de vigtige reagensglas, blev de angrebet af Zombier. Disse kunne selvfølgelig ikke dø. Hvis de derimod fangede (rørte) en af deltagerne, kostede det 5 minutter i straf pr. mand.
"Huske orientering" 5 poster skulle findes vha. hukommelsen.
17 km godt og vel, var den gennemsnitlige distance der blev tilbagelagt.
Der blev brugt alt fra 6 timer til 11 timer for at gennemføre løbet.
Det er mange timer på farten, mens man er våd fra top til tå.


Vinderne kunne til gengæld tage hjem med en vandrepokal ud over det sædvanlige. Vinderen af enkeltmands konkurrencen Peter Dyhr fra HVE277 vandt et dæk fra en Merlin Helikopter. Makkerparret fra Skanderborg kunne tage en ammunitionskasse med granit og cement malet i ægte guldspraymaling med hjem, for andet år i træk.
Posterne er bygget op så de indeholder en sjov historie eller skør drejning. Men der er brug for ens militære kompetance i dem alle.
Tag Fat f.eks., er måske lidt skør med Z​ombier, men de finder ikke den livsvigtige serum uden at kunne læse et kort, og den efterterfølgende jagt er nok til at bestå en certificeringwink.
HVE277 stillede 3 mand til konkurrencen, som de eneste fra FHV. Og en masse til posterne. 
Skanderborg fra HHV stillede med et makkerpar.
Vores tyske venskabsenhed RAG Militärwettkampf Niederrhein stillede med 4 makkerpar.
Og til vores store overraskelse fik vi deltagelse af Jørgen fra MHV. Han var kørt fra Holmen udelukkende for at deltage i KSC. "Det er mit første o-løb, så det bliver spændende"
Ja tak! Hatten af for ham!

Alle gav den en ordentlig skalle, hvilket også var nødvendigt for at kunne gennemføre.
Vi håber at flere FHV'er tør tage kampen op til næste år, så vi kan få den ammunitionskasse tilbage til de blå.
Tusind tusind tak til alle der deltog som løbere, og til dem som hjalp med til at gøre dette til en våd, men helt igennem fantastisk dag.

Steen 
DF/SECFOR/HVE277 


Fakta

​Karup Stream Challenge er en hold/gruppekonkurrence arrangeret af HVE277. Konkurrencen finder sted hvert år i oktober

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring