Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skydedage i HVE277

​Hvad er bedre end én dag på skydebanen?
To dage på skydebanen

17-09-2019
​​​I weekenden 14. og 15. september blev der i HVE277 Karup afholdt to skydedage. Egentlig skulle vi have afholdt uddannelse på pistol for Flyverhjemmeværnet, men fordi der er ny pistol på vej, blev det sat på holdt, og det blev til kontrolskydninger og rutinering på gevær i stedet.
Lørdag startede med genopfriskning af våbenbetjening, introduktion af makkersikkerhed og genopfriskning af 1-3 meter-reglen. Herefter grovverificering og indskydning af våben, så vi kunne komme i gang med at træne til K7 skydningen. 30 patroner i et magasin, og så ellers 3 skud stående, 3 skud knælende, 3 skud stående osv. Der er ikke noget som en god gang fitness på sin standplads.

K7 skydning blev gennemført, og så gik vi i gang med at træne nærkampsskydninger.
Da nærkampskydestillingen var på plads, skulle vi have lov at opleve, hvad bevogtningsassistenterne vil blive udsat for når de skal omskoles til den nye pistol.
50-skudstest – men tilpasset, så vi kunne bruge gevær.

Forskellige serier på forskellige afstande. 4 sekunder fra stående klarstilling pr. serie. – 50 skud i alt.
Bevogtningsassistenterne får deres sag for.

Til sidste skulle vi prøve reaktionsskydning hvor vi startede med at stå med ryggen til målet.

Søndag skød vi igen nærkampsskydninger.
Vi fik tildelt 2 skiver hver, og fik at vide at vi skulle træffe i 3 forskellige zoner svarende til hofte, bryst og hoved, som ikke var markeret på skiven. De forskellige skydninger vekslede mellem 1 mål og 2 mål. 1 zone eller flere zoner. Vi startede stille og roligt i eget tempo, og endte med at skyde på tid og på forskellige afstande. Den sidste af disse skydninger var, at vi på ordren ”Skyd” skulle afgive 3 skud lavt, samlet skulle bevæge os 5 meter frem, med sikkerheden i højsædet, afgive 2 skud midt, samlet bevæge os 2 meter frem for til sidst at afgive et skud højt.
Dette prøvede vi et par gange inden vi afsluttede dagen med stjerneskydning.

Og hvad er så stjerneskydning?
Det var en disciplin, der skulle afprøves til Karup Stream Challenge (KSC) senere på efteråret, så der kan ikke gives for mange detaljer. Men kort fortalt er det en skydning på tid, hvor der skal bevæges i et mønster mellem nogle poster, hvor der skal afgives et antal skud mod et antal mål fra hver post.

Vi prøvede ihærdigt, men ingen af os kunne slå vores skydesmølf Frans, som leverede det bedste resultat i den skydning – Men det var jo også ham der havde lavet skydningen.
Når vi tidligere har haft skydninger, har vi normalt haft fokus på, at alle har været med fra start til slut. 
​​​
Denne gang har vi prøvet konceptet ”drop-in-skydninger”, hvor man har kunne komme og få sin kontrolskydninger, selvom man ikke har kunnet være der en hel dag.
Vi er enige om, at det er noget vi vil bruge fremover.

Af Michael R. Hertz, eskadrillechef​

Fotos ​: Jens Thybo, HVE277
 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring