Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det er svært at holde masken, når Gudsø giver den gas. (Foto: Anders Sean Fauerby)

AKP d. 27 Februar

En lang lærig dag, bød på mange udfordringer og sjove timer.

01-03-2016
​Dagen starter kl 9:00. GF, Danni Gudsø, modtager en 5-punkts befaling for dagen. Herefter overtager Anders gruppen, som fungerende GF. Han skal nemlig forberede sig på at bestride en NK-gruppe rolle til landsøvelsen.

Anders modtager et par ord fra Danni, hvorefter gruppen gør klar til kamp og bevæger sig i enkelt kolonne, ned for at rense en bygning. Bygningen renses uden problemer, og området sikres. Herefter oprettes en AKP, og en patrulje sendes ud, med rygsæk. Nogen tungere end andre.

Patruljen byder på mange forskellige, sjove opgaver, heriblandt et førstehjælpsmoment og en vildfaren jæger, der insisterede på at fiske med plastic sprængstof. Det hele løses dog på fornemste hvis og gruppen kan uden de store problemer afslutte deres patrulje.

Efter frokost stod resten af dagen på AKP, våben- og radiobetjening. Med mange sjove momenter var det bestemt ikke en kedelig AKP vagt. Der var både traktorer, toyotaer og busletter der skulle carsearches, folk der skulle visiteres og rigeligt med gode historier og dårlige undskyldninger. Alt hvad man kan forvente af en AKP øvelse med 281.

Dagen afsluttes med en evaluering og feedback til både Danni Gudsø, der stod for momenterne og den store forkromede plan, og til Anders Fauerby, der var fører for gruppen. Begge havde fået rigeligt med udfordringer, og tilbagemeldingerne var da også overvejende positive.

Alt i alt var alle enige om, at vi havde en fantastisk dag.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224