Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

International skydestævne ved Virksomhedshjemmeværnsdistriktet

Lørdag den 13. juni deltog der 5 skytter fra HVE 283 i en international skydning igennem Virksomhedshjemmeværnsdistriktet

14-06-2015
Dagen startede med afgang hjem fra kl. 4.30, med at skulle ud og hent en buslet, for derefter at hente 2 andre, så vi kunne være i Borislejeren til kl. 7.
Da vi kom frem, havde Per indskrevet os, så vi skulle kun hen og hente et T-shirt og en pose med Virksomhedshjemmeværnsdistriktets logo på. Derefter gik turen i kantinen, for at få noget morgenmad.
Kl. 8 var der flagparade, hvor vi stod i skyttehold. Der var 19 hold med til skyttestævnet. til højre for os, stod der et hold fra USA, og til venstre et hold fra HVE 282. Der deltag bl.a. folk fra Tyskland, Østrig, Norge og USA. Vi fik af vide, at alle våben ville være på posterne, hvor vi ville få 3 prøveskud, før selve skydningen. Det ville dermed blive lidt af en udfordring, at skyde, for man skulle huske at korrigere sigtet i forhold til træfpunkt.
Dagen første skydning, var med pistol M/49. Det var en reaktionsskydning, hvor vi havde 3 sekunder til at sigt og skyde, før skiven forsvandt igen. Det var en sjov og spændende skydning.
Derefter gik turen til næste skydning, der var en gammel repeter riffel, der var ombygget til kaliber 22, og skulle lades for hvert skud. skydestilling stående med anlæg. hvor anlægget var så ustabilt, at hver gang der var en der ladet, så rystede sigtet. Så det var lidt af en udfordring at ramme skiven. selve skydningen svarede til en skydning på 300 meter. Det var sjovt og udfordrende at prøve, og vi ramte da også skiverne.
Den næste skydning var med LSV med optik. Der var 6 mål og en der havde overgivet sig. de stod fra 50 meter og ud til 480 meter. Den på 480 meter, var meget svær at ramme, for der skulle sigtes mere end 1 meter over målet, med bygeild. Den skive der havde overgivet sig, stod lige imellem 2 mål, så man skulle være forsigtig med at skyde en byge. For at det ikke skulle blive for nemt, var skydningen på tid. Det er sjældent jeg ikke når at skyde tom, ved skydninger på fuldautomatisk skydning, men det nåde jeg ikke her. Det var en svær, med spændende skydning.
Derefter skulle der skydes med geværM/96, hvor der var 10 mål fra 50 til 380 meter, på tid. Vi skulle side bag noget der minder om et tag, som vi skulle skyde hen over. Bagefter fandt vi ud af, at det var nogle meget smal mål vi havde skudt efter. Det var en sjov og udfordrende skydning.

Så kom turen til en hurtigskydning, hvor der var 5 mål, samt en der ikke måtte blive ramt. De 4 mål længst væk, skulle først nedkæmpes, før den der var tæt på, måtte skydes. Det sidste faldmål, kunne man ikke ramme i læggende skydestilling, så man skulle op i knælende skydestilling, for at kunne skyde hen over det faldmål, som der ikke måtte blive ramt.
Den næste skydning var fra skyttegrav med gevær M/95, hvor der kom et mål op ad gangen. Det var en sjov lille skydning.

Den sidste skydning var fra bag en væg, hvor man skulle skyde 2 gang fra 5 forskellige steder på tid på 200 meter. Det var en vanskelig skydning, men det var sjovt at prøve.
I mellem alle skydningerne, var der altid en god stemning, hvor vi alle havde en hyggelig dag. efter at vi havde fået aftensmad, blev der uddelt præmier. Per Melin fik en 2. plads i GV M 61.
 I holdkonkurrencen fik vi en 11. plads og i trekamp fik vi en 5 plads. Derefter gik turen hjem ad igen, og efter at have kørt de andre hjem igen, var jeg selv hjemme igen lidt over midnat. Det var en lang, men god og hyggelig dag. Vi var alle enige om, at vi gerne vil deltage igen til næste år.
Til sidst skal der lyde et stor tak til virksomhedshjemmeværnsdistriktet, for et rigtig godt skydestævne.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring