Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kursus Ophold på flyvestation Skrydstrup

Det nye kursus ophold på flyvestation blev afholdt i Skrydstrup den 10. maj, og det var et rigtig godt kursus.

14-05-2015

Søndag d. 10 maj var der ophold på flyvestation Skrydstrup. Da der jo snart er Øvelse RAVN, var det et godt booket kursus.


Vi har haft arbejdet i en civil lufthave, som Security og ramphandler i en årrække og var sikker på, at vi ikke skulle over og lære noget nyt. Men vi tog fejl, da vi ikke lige havde tænkt over, at der ikke kommer ret mange militær fly i en civil lufthavn, og da slet ikke helikopter af samme størrelse som redningshelikopteren.

Vi fik et rigtig godt indblik i hvor meget det betyder, at holde de rigtige afstande / sikkerhedszoner til de forskellige fly typer, for ikke at der sker ulykker og vi selv kommer til skade.
Vi var også på rundtur på flyvestationen, det var den lokale ESK som tog sig af den del, det er jo dem som kender stedet som deres egen bukselomme, så vi fik set meget.

Prikken over i'et var da vi skulle prøve kræfter med redningshelikopteren. 

DEN VANDT 


Billede: Kursister der bliver udsat for vinden fra en Merlin EH-101.

Vi fik en over flyvning så vi kunne mærke vinde og vind var der det var svært at holde balancen både for store og især for små.

Stor tak til Jan Kaj, for et rigtig godt kursus fra HVE 283

Med venlg hilsen

KDOBM. Kate og NK. Per


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring