Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Marchteam Flyverhjemmeværnet er klar til Nijmegen i uge 30

I weekenden d.1-3/5 mødte over 200 håbefulde gængere op i Århus for, at deltage i kontrolmarchen der er adgangsbillet til Nijmegen marchen i uge 30.

14-05-2015
Kontrolmarchen er 2x40 km som skal gennemføres over to dage, alle mænd under 50 skal bære min 10kg vægt under hele turen. Mænd over 50 samt kvinder skal ikke børe vægt under turen.

Over 15 forskellige hold fra både Hæren, Flyvevåbnet, Søværnet, Beredskabet og Hjemmeværnet var mødt op til kontrol marchen i Århus. Flyverhjemmeværnet var repræsenteret med to hold Marchteam Baloo som ledes af KN Jens Østrup og Marchteam Flyverhjemmeværnet som ledes af undertegnede. Begge hold fra Flyverhjemmeværnet er en blanding gængere fra Flyvevåbnet, Hæren, Søværnet og Flyverhjemmeværnet.
Lørdag morgen gik startskuddet på den første dag, turen var planlagt til små 42 km rundt omkring i Århus. Turen var helt igennem fantastisk og vi kom igennem rigtigt meget flot og afvekslende omgivelser på turen. Ude på ruten var der planlagt 4 forskellige rastepladser, hvor der blev serveret alt hvad hjertet kunne begære lige fra kage, is, slik, frugt, mad, øl, vand, etc. Der for uden var der på alle rester også lægefagligt personel til rådighed som stod klar til, at assistere over for dem som havde fået skader på fødder, ben el.

Billede: så har vi rundet de første 30 km
De fleste hold  kom i mål efter ca.7 timer herefter stod den restitution og pleje af ømme muskler. KL. 18.30 stod kokken klar og serverede grillet steg, pølser, salat, ovnbagte kartofler, samt salat til. Efter en tur på 42 km forbrænder man op til 3200 kalorier, så der skal noget ind i kroppen igen.
Billede: Klar til start søndag morgen
 
Søndag morgen skulle vi følges sammen med alle de civile som gik postmarchen, det er en utrolig smuk og kuperet tur rundt langs kysten, i byen, på landet ja kort sagt over alt. Søndag var der igen planlagt flere rastepladser hvor hjælpere igen stod klar til, at hjælpe holdene når de kom ind til rast.
Efter 6,5 time var vores hold inde, som det første af alle samlede hold. Vi gennemførte turen lørdag og søndag med en gennemsnitsfart på over 6,2 km/t begge dage. Enkelte fra vores hold fik nogle vabler på fødderne men ikke noget alvorligt.
Billede: Holdfoto
 
Så nu er både Team Baloo og Team Flyverhjemmeværnet klar til Nijmegen i uge 30. Vores hold tager også turen til Slagelse for, at gennemføre kontrolmarchen igen, vi har nemlig to fra militærpolitiet som gennemfører deres kontrolmarch i Slagelse og vi gennemfører selvfølgelig som et samlet hold.

Billede: Her har holdet lige passeret 70 km march i løbet af to dage, trætheden er begyndt at melde sig.
Lige en vigtig detalje før andre får dårlig mave, hovedpåklædning under marchtræning er befalet fri for at skabe mest muligt ilt til hjernen.

Med venlig hilsen
Donny Holm
Holdfører Marchteam Flyverhjemmeværnet
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring