Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Øvelse Vandpyt 2016

God øvelse med mange momenter.

23-05-2016
Marinehjemmeværnsflotille 122 Thyborøn og Politihjemmeværnskompagni Skive – Krabbesholm, har for 4. gang afholdt årets øvelse Vandpyt, sammen med vores samarbejdspartnere.
Denne gang var øvelsen flyttet til Struer, hvor øvelsesområdet var havnen og området omkring havnen.
Øvelsen startede fredag aften, hvor Politikompagniet havde opgaver i et område vest for Struer, og MHV 902 MANØ afgik fredag fra Struer, for at lave forskellige øvelser for besætningen.
Lørdag morgen er fragtskibet VOLGOBALT 229 på vej gennem fjorden til Struer med en last gødning (Ammoniumnitrat N34) et eller andet går galt, og pludselig sker der flere eksplosioner ombord, og der opstår brand i lasten, dette bliver observeret fra land, hvor alarmen går til 112 med melding om brand på skib, med kraftig røgudvikling. Midt og Vestjyllands Politi sender en patrulje til Bremdal, hvor skibet er blevet observeret fra.
Der indløber kort tid efter MAYDAY – MAYDAY – MAYDAY til Lyngby Radio, det er kaptajnen som beder om hjælp, da flere personer på skibet er blevet såret og forbrændte, og der er også personer som er faldet eller sprunget i vandet. Igen går der melding til 112 omkring brand i skib på havet, og JRCC bliver ligeledes orienteret.
Nord Vestjyllands Brandvæsen bliver alarmeret, og ankommer kort tid efter til Havnen med flere køretøjer og både, for at starte med redning af de sårede, og brandslukning på skibet, nu indløber der en melding om at personel fra Politikompagniet, som opholder sig på Vralden i en kolonihave område, begynder at få det dårligt, med åndedrætsbesvær og hoste. Der kommer igen opkald til 112 omkring dette, og der bliver slået stor alarm, hvor beredskabet, kommunen, og Politi opretter KST på Struer lystbåde havn.
Flere personer fra det forulykkede skib bliver bragt i land og behandlet på opsamlingsplads, der kommer også flere personer med symptomer på røgforgiftning, så situationen er alvorlig, og der bliver oprettet afspærring og evakuering af kolonihave området. Der ankommer flere køretøjer fra Holstebro, og ligeledes ankommer KOOL med lægebil.
Uagtet situationen på vandet og ved lystbådehavnen, sker der et trafikuheld ved tankanlægget på nord siden af Struer havn, det er en personbil med 4 unge mennesker der har kørt ræs på området, og som kommer til at kollidere med en tankvogn, læsset med benzin. Der bliver slået hul på tankvognens tank med benzin, de 4 personer er fastklemte, og føreren bløder kraftig fra hovedet. Der ankommer flere redningskøretøjer, som begynder at dække bilerne med skum, og klargør til frigørelse af personerne. Benzinen løber ud af tankvognen, og da personerne er fjernet fra personbilen, bliver der taget fat på forureningen, som viser sig at løbe ud i havnebassinet, og der skal udlægges flydespærringer, som Nordvestjyllands Brandvæsen tager sig af.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring