Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

nyhedsbrev

INSPEKTION AF HVF 131

HJEMMEVÆRNETS FORTJENSTMEDALJE

30-06-2016
CHEFENS NYHEDSBREV 03-16

 

SENESTE NYT

 

På Hjemmeværnsledelsens Rundrejse i den forgangne uge var HVF 131 repræsenteret ved Næstkommanderende Tom Errebo. Følgende derfra vil jeg fremhæve: MHV ny struktur pr. 1/1-2017: Marinehjemmeværnsdistrikt Øst og Vest samt Rederkontoret sammenlægges til et Marinehjemmeværn. Logistik ny struktur pr. 1/1-2018: Endeligt setup er stadig uafklaret. HJV skal spare ca. 80 mio. i stedet for de oprindelige 71,3 mio. Pengene bliver IKKE i HJV, som vi ellers var blevet lovet, men skal bruges til F35-kampfly. Besparelser fundet før 2018 kan HJV dog selv bruge. Der kommer en ny Landsøvelse i 2019, der bliver mere på tværs af værnene. På uddannelser skal weekender fremover udnyttes bedre, således at man møder ind fredag aften i stedet for søndag eftermiddag på de længerevarende kurser. Der arbejdes på nye specialistuddannelser for menige, således at man ikke nødvendigvis skal have befalingsmandsuddannelse, hvis ens funktion ikke har direkte underlagt personel.

 

INSPEKTION AF HVF 131

Tirsdag 07 JUN gennemførte MHDV inspektion af HVF 131. Resultatet var: MEGET TILFREDSSTILLENDE. Der blev ikke addresseret aktionspunkter for hverken MHDV eller HVF 131. Dette betyder, at der er styr på tingene i Flotillen, hvilket hovedsagligt skyldes det store engagement, I alle lægger for dagen.

 

BALEX DELTA 2016

HVF 131 deltog som bekendt med MHV 904 LYØ og en 12 mands besætning ved dette års BALEX DELTA, som er en årligt tilbagevendende miljøøvelse i HELCOM regi. Øvelsen fandt i år sted i/ved Klaipeda i Litauen, og vi havde kombineret turen med et sommertogt, der førte os til Fredericia, Helsingør, Neksø og Rønne undervejs. En god, kammeratlig og sjov tur, der også bød på udfordringer i form af udsætning af flydespærring samt slæbning af denne i samarbejde med kolleger fra det store ind- og udland. Med deltagere fra Baltikum, Danmark, Polen, Finland, Sverige og Tyskland var det en øvelse i noget større format end vi er vant til at deltage i. Alt i alt en god oplevelse.

 

HJEMMEVÆRNETS FORTJENSTMEDALJE

Under BALEX DELTA fik OPO og FARF1 Ole Thomassen tildelt Hjemmeværnet Fortjenstmedalje. Dette skete under distriktets besøg på LYØ, hvor Orlogskaptajn Anders Frishøj overrakte medaljen. Medaljen blev givet på baggrund af Oles altid positive tilgang til opgaverne, der stilles. Både som FARF og OPO gør Ole en stor indsats for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Også som instruktør på Slipshavn yder Ole en kæmp indsats ift. uddannelsesgaster. Stort og velfortjent tillykke til Ole

 

SOMMERAFSLUTNING

Husk, der er sommerafslutning i bunkeren torsdag 7/7, hvor vi mødes og ønsker hinanden god sommer. Der vil, traditionen tro være lidt på grillen samt en tår at drikke.

 

 

Med Venlig Hilsen

Christina Hald-Andersen

Flotillechef

Husk – Handling gør forskellen                                  

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224