Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Besøg fra Wilhelmshaven

Flotillen havde i den forgangne weekend gæster

16-03-2017
Besøg fra Wilhelmshaven

 af Thorbjørn Ehlers

I den forgangne weekend d. 10-12 marts, havde flotillen besøg af vores gennem flere år forbindelsesofficer i Wilhelmshaven, Fregattenkapitän Peter Dünhaupt og frue.
 
Der var stor gensynsglæde på begge sider, vi kender jo hinanden rigtig godt efterhånden.
Lørdag morgen stævnede vi ud med RINGEN for en øvelses sejlads for at vise hvad vores gode fartøj kan præstere.
 
Efter en forevisning af RINGENs formåen og en dejlig tur gennem Alssund ankom vi planmæssig til Sønderborg til frokost tid.
 
Efter en god frokost blev de af besætningen der ikke havde været på oplevelse på Dybbøl Bankes oplevelsescenter, transporteret til dette historiske sted, der jo for altid knytter Danmark og Tyskland sammen, om erindringen om den frygtelige krig i 1860-1864, som medførte at Danmark mistede et område helt op til Kongeåen (og reelt kun fik Sønderjylland tilbage efter folkeafstemningen i 1920).

 
Det var en stor og god oplevelse med guidet tur igennem centeret, med forklaring omkring dagligdagen for den enkelte soldat, og hans udrustning (og forskellen på vores og deres), samt dagbogs fortællinger fra de deltagende soldater. Sågar en smagsprøve på det øl med honning soldaterne fik at drikke måtte vi smage.
 
 
 
 
Efter en 2½ time gik det tilbage til RINGEN og resten af besætningen der var blevet ombord (beredskabet skille jo holdes), og herefter gik turen tilbage til basehavnen i Aabenraa. 
 
Ved klik på billeder åbner disse i nyt vindue i større format.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224