Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Jørgen Kieler afgået ved døden

Modstandsmanden, medlem af modstandsgruppen Holger Danske, Jørgen Kieler afgået ved døden 19. februar 2017

21-02-2017
​Det er med sorg at flotillen har modtaget nyheden om Jørgen Kielers dødsfald den 19. februar.

I mange år var MHV92 Holger Danske grundstammen i flotillen, hvorfor der er et specielt bånd til modstandsfolkene i gruppen Holger Danske.

Æret være hans minde.

Nedenstående mindeord er skrevet af Thorbjørn Ehlers på flotillens Facebookside:

Tak for alt Jørgen Kieler hvil i fred.

Er stolt over at have sejlet og tjent på HOLGER DANSKE opkaldt efter modstands gruppen hvor Jørgen Kieler og hans søskende deltog . Den sidste af de store kæmper fra modstands gruppen Holger Danske er her til aften afgået ved døden.

De der kender historien ved at Jørgen Kieler sammen med de andre medlemmer af gruppen var yderst aktive i redningen af de danske jøder lige såvel som mange aktioner mod tyskerne og deres danske håndlangere. Jørgen Kieler og hans bror blev efter deres tilfangetagelse i 1944 dømt til døden, men da Hvidsten gruppens dødsdomme blev eksekveret blev deres domme ændret til koncentrationslejrene helvede.
De kom begge til Neuengamme og kom hjem med de hvide busser.

Vi er mange i flotillen der har tjent på vores gode gamle Holger Danske som havde gruppens mærke siddende på skibet og mange tanker vil gå til de der kæmpede for Danmark i de 5 forbandede år.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224