Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der gives instruktion i anvendelse af "færgeveste" på kajen inden afgang.

Spejdere og brohistorie

Spejdere fra KFUM, De Grønne Pigespejdere og Det Danske Spejderkorps på tur med MHV i anledning af Farø broens 30 års fødselsdag.

12-04-2015

Solen skinnede, vinden var svag, farvandet næsten spejlblankt og MHV 803 Aries var klar med en veloplagt besætning. Alt var således lagt i gode rammer til en spændende tur for spejderne fra Vordingborg. Klokken 9 lagde Aries til ved Sydkajen ud for Kulturarkaden, klar til at tage det første af i alt 2 hold spejdere ombord. På kajen fulgte spejderne og forældre spændt med i havnemanøvren.

Dagens sejlads med 2 hold spejdere
Første punkt på programmet var obligatorisk undervisning i brugen af redningsveste, som Bådsmand Michael Jensen gennemførte særdeles professionelt. Herefter blev spejderne bragt op på fordækket, hvor Fartøjsfører Morten Jakobsen gav dem en kort orientering om hvor de måtte opholde sig under manøvrer, bad dem følge anvisninger fra besætningen og fortalte lidt om fartøjet, som de undervejs ville få en rundvisning på.
Næppe var Aries kommet ud i sejlløbet, før spejderne ivrede rundt fra motorrum til åben bro og fik forevist både indretning, apparater og diverse udstyr ombord. Spørgelysten var stor, og besætningen havde en travl tid med besvarelse af de mange spørgsmål, der rangerede lige fra data om skibet og dets udstyr, over dagligdagen og opgaverne ombord, til uniformer og underbringning.
Forholdene var ideelle og Farøbroen blev hurtigt nået. Spejderne samledes atter på fordækket, og så var det tid til at høre om broens 30 årige historie. Her blev der fortalt om alt fra prisen på byggeriet til forbrug af materialer og konstruktionen af broen. Kameraerne var flittigt fremme undervejs. Efter endt undervisning gik turen atter mod Vordingborg.
 
Uventet bonus
På tilbagevejen med andet hold spejdere blev Aries og gæster beæret med en visit af gummibåden fra MHV 911 Bopa, der kom op langs siden. Efter en kort samtale tog gummibåden atter afsked, men undlod ikke at give en lille opvisning af sine evner for fart og manøvrer til ære for gæsterne. Herfra skal lyde en stor tak til besætningen på Bopa for deres velvillige lille show.
Vel i havn blev der af spejderleder Susann Hansen overrakt en flot kurv med lidt godt til ganen som tak for indsatsen fra HVF 256. Det var en noget benovet fartøjsfører der tog imod kurven.
Det var en glad besætning der efterfølgende kunne konstatere at dagens opgave var blevet løst på bedste måde med glade børneansigter som resultat og et par erfaringer mere i rygsækken.
 
 
 

 

Fakta

100 Spejdere fra hele Sydsjælland fejrede 11 APR 2015 Farøbroernes 30 års fødselsdag. HVF 256 Storstrømmen sejlede grupper af de ældre spejdere ud under Farøbroen fra Vordingborg.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224