Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

MHV er nu i fase 5 – og god sommer til alle :)

Det er med meget stor glæde at meddele, at MHV nu er i fase 5.

26-07-2021

Forsvarsministeriets særskilte restriktioner for HJV område er nu ophørt, og MHV skal herefter følge de restriktioner, som gælder i det øvrige samfund, de særlige retningslinjer, der måtte blive udgivet af Forsvarets Sanitetskommando samt MHV aktuelle, supplerende særlige forholdsregler.

Det betyder i praksis at vi i flotillen kan gennemfører alle de aktiviteter som før Corona, herunder også sociale aktiviteter.

Desværre skal jeg også påminde om, at der fortsat vil være risici i samfundet forbundet med smitte som følge af samfundets genåbning generelt.

Derfor gælder fortsat at i udviser samme ansvarlighed som i hidtil har gjort, den ansvarlighed der har sikret at vi har kunne opretholde vores beredskab og rigtig mange af vores aktiviteter. Udvis derfor stadigvæk påpasselighed og efterlevelse af nedenstående forholdsregler for MHV.

Jeg vil ønske alle i flotillen en rigtig god sommer og glæder mig til at se jer alle til aktiviteterne i resten af året.

Pas godt på jer selv og hinanden

Claus Friis

FH

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle i Marinehjemmeværnet bidrager fortsat til at mindske smittespredning ved smitteminimering i form af de generelle forholdsregler for hygiejne samt påbud om mundbind for personer, der ikke indgår i den primære operative gruppe, hvor restriktionerne (herunder afstandskrav) ikke kan overholdes.

 

Derudover tager flotillecheferne forholdsregler for muligheden for smitteopsporing og "superspredning", i dét flotillerne opdeles i "operative grupper" iht. vedhæftede udgivne "COVID-19 retningslinjer af 20. august 2020".

 

Alle flotiller opfordres til at indarbejde anvendelse af "CORONA-Passet" i forbindelse med aktiviteter. I praksis udøves dette ved at anbefale medlemmerne at fremvise dokumentation for vaccination eller negativ coronatest, som maksimalt er 72 timer gammel, i forbindelse med fremmøde til aktiviteter - særligt i forbindelse med sejlads. Det skal bemærkes, at MHV ikke kan stille krav herom, men udelukkende lade dette være en anbefaling.

 

Fortsat fokus på hygiejne og forholdsregler (iht. Plan for MHV Genåbning):

· Holde social afstand på min. 1 meter, hvor det er muligt. Hvis dette ikke er muligt tilstræbes det at minimere tiden, hvor man er tæt på hinanden.

· Indlede aktiviteten med at vaske hænder straks ved ankomst og igennem hele aktiviteten holde god håndhygiejne ved hyppig håndvask og supplere med afspritning.

· I muligt omfang gennemføre ophold eller aktiviteter udendørs.

· Sørge for hyppig rengøring af overflader, som berøres af flere personer. Efter facilitetens brug foretages grundig slutningsaftørring af kontaktflader.

· Hoste i ærmet.

· Undgå håndtryk, kram og øvrig kontakt med andre.

· Mød til aktiviteten omklædt i uniform, og undlade omklædning på aktivitetsstedet. Ved ophold ombord i flere døgn, rengøres toiletter og badefaciliteter grundigt mindst en gang i døgnet.

· Kun at deltage, hvis man føler sig sund og rask, og er indforstået med, at aktiviteten – alt andet lige – medfører en øget smitterisiko, end hvis man blev hjemme.

· Orientere hjemmeværnskammeraterne om mulig smitte, hvis man bliver syg eller har været i nærheden af mulig smitte.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring