Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tilbagemelding vedr. operativ inspektion

Vi har modtage rapport over Operativ evaluering (OPEVAL) som blev gennemført ved flotillen den 7-8. maj 2021.

26-07-2021

Jeg er meget stolt af flotillens resultat som samlet var Meget Tilfredsstillende. Jeg vil gerne takke jer alle for indsatsen og ikke kun dem der direkte deltog, dette resultat kan kun skabes når flotillen som helhed bedømmes og derfor har i alle en andel. Jeg vil dog fremhæve BES 1´s indsats den 8. maj– i gør det fantastisk godt, jeres faglighed er i top og jeres altid gode humør er meget smittende, så sejlads med jer på inspektionsdagen var en fornøjelse.

Claus Friis

FH

 

Nedenstående tekst er uddrag af rapporten.

Formålet med evalueringen var at kontrollere, mentorere og vejlede ift. flotillens evne til operativ styrkeindsættelse, ift. både militære- og civilprægede opgaver.

Kontrollen blev gennemført i to faser:

1. Møde med flotilleledelsen den 7. maj.

2. Operativ sejlads med HVF-fartøj den 8. maj.

 

Møde med flotilleledelsen 7. maj 2021

Formålet med mødet var, at kontrollere flotilleledelsens fokus på flotillens operative indsættelsesevne og give anbefalinger til områder, hvor der kan være behov for forbedringer og støtte.

På mødet blev flotillens evne til styrkeindsættelse gennemgået.

Ved møde med flotille 366 ledelse var Flotillechef PL Claus Ole Friis, Næstkommanderende PL Martin Rasmussen, Operationsofficer Geert Magnussen samt Kommando- og Logistikofficer LT Johann Jacobsen repræsenteret.

Flotillen fremstår stærk og på et kompetent og aktivt ledelsesfundament. Flotillen er meget aktiv både hvad angår løsning af de prioriterede operative opgaver såvel som i flotillens egne sociale arrangementer og i engagementet med lokalmiljøet.

Generelt efterlod flotilleledelsen et meget positivt indtryk af en stærk og motiveret ledelse, som igennem en faglig velkvalificeret tilgang har en solid plan og prioritering for Marinehjemmeværnsflotille 366's udvikling.

Den samlede vurdering af flotilleledelsens evne til at tilsikre flotillens operative opgaveløsning, (evne til styrkeindsættelse) vurderes på baggrund af ovenstående til at være Meget Tilfredsstillende.

 

Operativ sejlads 8. maj 2021

Operativ sejlads FARF havde inden sejladsen fremsendt et tentativt sejladsprogram for den operative sejlads, som var blevet gennemgået og kommenteret af MHV-OPL.

Sejladsen var en kombination af FARF sejladsplanlægning og ikke kendte indspil fra MHV.

Under sejladsen løste besætningen derfor opgaver såsom havnemanøvre, bjærgningsrulle, gå-påsiden af andet fartøj, skydning, brandrulle og olieprøvetagning.

Den operativ sejlads med MHV 802 CARINA med en komplet operativ besætning. Inden afgang afholdt fartøjsføreren (FARF) en tilfredsstillende befaling for besætningsmedlemmerne. FARF fremstod under alle momenter rolig og med det fornødne overblik. FARF var god til at uddelegere de stillede opgaver, således at FARF hele tiden kunne holde det store overblik.

En klar anbefaling skal være, at FARF benytter sig i større grad af skibets prajeanlæg. Dette kan gøres i forbindelse med mønstringer eller generel statusopdatering til skibets besætningsmedlemmer.

Besætningen fremstod kompetent og dygtig til løsning af de stillede opgaver. Besætningen var god til at skifte mellem en meget munter og god stemning, til en mere seriøs og koncentreret indsats under de stillede opgaver. Besætningen virkede til at være sammentømret, hvilket også kom til udtryk under de enkelte indspil. Her var der en klar og veldefineret rolle hos hvert enkelt besætningsmedlem, hvilket gav en hurtigere og kompetent opgaveløsning.

Halvvejs i OPEVAL blev MHV 802 kontaktet af Forsvarets Operationscenter, som bad MHV 802 om at assistere i en Search and Rescue (SAR) ved Saltholm. Dette betød at resten af det planlagte program for OPEVAL blev aflyst.

Besætningens udførelse af live-indsættelsen bekræfter blot inspektionsholdets klare overbevisning om, at MHV802 evne til indsættelse er på et meget højt niveau. En generel anbefaling skal lyde, at når besætningen træner på almindelige hverdagsaftener, så trænes der efter devisen "Train as you fight". Dette kan gøres ved, at når der afholdes brandøvelse, så sættes der vandtryk på slagerne, således at besætningen mærker, hvor besværligt det kan være at bevæge sig rundt i skibet med tryk på slangerne.

Den samledes vurdering af sejladsen vurderes til: Meget Tilfredsstillende.

Med henvisning til ovenstående punkter vurderes Hjemmeværnsflotille 366 samlede operative virke og evne til styrkeindsættelse til at være Meget Tilfredsstillende.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring