Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Ansøgningsprocedure

Topbanner

Ansøgningsprocedure

​Ansøgningsprocess


 1. Du skal kontakte kompagniets Rekuteringsspecialist for at aftale en samtale på Book-samtale​.
 2. Herefter bliver du kontaktet med yderligere oplysninger omkring samtalen.
 3. Samtalen bliver holdt på aftalte dag, tid og sted. 
 4. Udfyldelse af ansøgning om optagelse i Hjemmeværnet, eller udfyldelse af flyttepose til kompagnet fra anden Hjemmeværns enhed, efter nærmere aftale.
 5. Når pkt. 1 til 3 er gennemført og søgt, afventes der på at kontrakten bliver sendt til dig i din E-boks, hvor den skal digitalt underskrevet. 
 6. Når du har underskrevet kontrakten for Kompagnichefen besked og du bliver kontaktet af den Delingsfører, hvis deling du er blevet tildelt. 


  Efter orienteringssamtalen og udfyldelsen af ansøgningen til Hjemmeværnet inde på e-rekruttering venter vi på, at ansøgningen bliver behandlet af øvrige myndigheder og distriktsudvalget.

  Når ansøgningen er behandlet af distriktsudvalget, får du besked på, om du er vurderet værdig til optagelse i Hjemmeværnet. Er du fundet værdig, vil du få en besked i din e-boks, hvor du bekræfter med din digitale signatur. Med din påtegnelse af din digitale signatur, er du nu medlem af Hjemmeværnet.

  Det tager 1-3 måneder før din ansøgning om optagelse i Hjemmeværnet er blevet behandlet. Indtil da, er du ikke omfattet af Hjemmeværnets forsikring og kan derfor ikke deltage i kompagniets aktiviteter.


 

Ansøgningsprocessen er illustreret i nedenstående tegning:

 

 Måske lægeerklæring men Hjemmeværnet betaler

I visse tilfælde når lægen på baggrund af dine helbredsoplysninger skønner det nødvendigt, kan du blive bedt om at indhente en lægeerklæring fra din læge. Hvis du bliver bedt om en lægeerklæring, vil det ske gennem e-boks. Du skal tage brevet med til lægen, så han ved hvilken type lægeerklæring, der skal laves. Lægen burde kunne anmode Hjemmeværnet direkte om betaling, men ellers skal du sørge for at få en kvittering fra lægen, så du kan få refunderet beløbet.

Status på din ansøgning
Kompagniets ledelse, får løbende status på din ansøgning gennem ansøgningsprocessen. Tøv derfor ikke med at tage fat i kompagniets Rekrutteringsofficer, hvis du ønsker en status på processen.

Når du er godkendt
Når du har bekræftet kontrakten med hjemmeværnet i din e-boks, får kompagnichefen besked. Kompagniet kontakter dig og aftaler iklædning, uddannelse og tilknytning til din gruppe og deling.

Din iklædning indebærer, at du skal have udleveret uniform og personlig udrustning. Før du kan blive iklædt, skal der tages mål til størrelse af uniformsbukser og -jakke. Der vil blive taget mål af dig allerede ved dit første møde i kompagniet efter kontraktunderskrivelse.

Du og en fra kompagniets ledelse vil også på det første møde lægge en uddannelsesplan for dig, så du kan få gennemført den lovpligtige uddannelse. I fællesskab ser vi på, hvornår der udbydes uddannelsesmoduler.

Du skal derfor have din kalender med, så du ved, hvilke moduler du kan blive tilmeldt.

Kompagniets ledelse vil også på det første møde introducere dig for den deling, hvor du kommer til at forrette tjeneste.

VI GLÆDER OS TIL DET FREMTIDIGE SAMARBEJDE!Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring