Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fyldt med spændende aktiviteter i Hjemmeværnskompagni Ballerup trods eksamenstid

Selvom maj og juni også er mange af vores unge medlemmers eksamenstid har vi kalenderen fuld og mange deltagere til aktiviteterne.

09-06-2015

I de sidste par weekender har Hjemmeværnskompagni Ballerup haft rigtig travlt med flere sideløbende aktiviteter, som alle er blevet løst tilfredsstillende.​

Befalingsmands-weekend

I forrige weekend tog kompagniets befalingsmænd på den årlige BM-seminar. Vi brugte i år weekenden til at få planlagt næste års aktiviteter både på kompagniniveau, delingsniveau og for specialarrangementer. Dermed har vi sikret os et mere sammenhængende aktivitetsniveau, hvor delingerne også har fået koordineret aktiviteter på tværs af delingerne. Men der er også lagt fællesaktiviteter ind for idræt, skydning og informationsarrangementer.

Vi brugte også tid på at få opstillet acceptkriterier til de nye enhedsuddannelser. Med disse kontrolpunkter er det nemmere for delingerne at gennemføre en forudsætningskontrol. Delingsførerne kan med kontrolskemaet krydse de punkter af i oversigten, som folkene i grupperne kan. Dermed kan førerne fokusere uddannelsen på de områder, hvor der er mest behov.

Støtte til skydning for andet kompagni

I samme weekend har vi været ude at støtte et andet kompagni i gennemførelse af skydning. Nabokompagniets skydelærer var forhindret i at stå for det og da kompagnierne kun har et begrænset antal skydninger er det vigtigt at få afhold skydninger. Derfor lå det også Hjemmeværnskompagni Ballerup meget på sinde at hjælpe med gennemførelsen af skydningen. Vi havde en fantastisk dag på skydebanerne i Jægerspris. Selvom der var koldt og blæsende var humøret højt og der blev også skudt en skydning hvor skytterne skulle ud og løbe først. En lille test, hvor resultatet af dårlig kondition og dårligt sigte afslører sig på træfningerne.

I sidste weekend var der igen spækket med aktiviteter. Her havde vi både kompagniøvelse, støtte til Ballerup Store Cykeldag, støtte til Lokalhistorisk Forening i Smørum samt som en ekstra aktivitet støtte til politiet i forbindelse med bevogtning af en brændt bygning.Kompagniøvelse med bevogtning, BSO-tjeneste, Stabstjeneste og kamp fra stilling

Weekenden startede med øvelse Sandman, hvor kompagniet skulle bevogte et objekt i øvelsesterrænet i Høvelte. Objektet blev afsøgt sammen med kompagniets hundefører og hund og det blev tydeligt demonstreret hvor effektivt anvendelse af hunde kan være i afsøgning. Herefter blev enhederne rykket ind på objektet og bevogtningen blev etableret. Der blev fokuseret på adgangskontrolposten og den blev der flittigt besøg i. I løbet af lørdag formiddag kom der flere fine besøg til objektet. Vi fik således både besøg af en major og en  oberst i form af henholdsvis vores distriktschef og vores regionschef. Besøget blev brugt til at samle inspiration til distriktets og regionens kommende øvelser. Efter det fine besøg rykkede enheden videre til at træne indrykning i BSO og efterfølgende i besættelse af kampstilling og føring af kampen med anvendelse af alternativ stilling. Der blev også gravet for et stående skyttehul. Det var en begivenhedsrig dag og efter gennemførelse af kamp fra stilling i de sene aftentimer var der beordret velfortjent hvil i BSO med traditionel vagttjeneste. Søndag morgen blev BSO nedbrudt og vi gjorde klar til weekendens øvrige opgaver.

Støtte til Ballerup Store Cykeldag

Søndag formiddag var Hjemmeværnskompagni Ballerup traditionen tro ude at støtte Ballerup kommune med gennemførelsen af store cykeldag. Der bliver gennemført fire cykelruter: en familierute på 6 km med oplevelsesaktiviteter for børn, en skovrute på 9 km, en 12 km rute og en 25 km rute. Fælles for dem alle er, at de giver god mulighed for at opleve Ballerup på en anderledes måde end  til hverdag. 
Man opdager pludselig, hvor mange spændende områder der findes i kommunen. Fra kompagniet assisterede vi trafikregulering ved tre farlige overgang, en aktivitet på familieruten med kørsel gennem sæbebobler, en føring gennem skovruten samt en enkelt mand til assistance på 25 km ruten. Arrangement var som altid godt plan lagt og vel gennemført. Desværre var der kun et par hundrede deltagere mod mere end det dobbelte forrige år.Svenskeslaget i Smørum

Søndag eftermiddag var turen så kommet til at støtte lokalhistorisk forening med gennemførelse af Svenskeslaget i 1658. Vores opgave var at simulere nedslagene fra de kanoner, som blev skudt af med løs krudt. Det hele var forsvarligt rammet ind, så publikum ikke kom for tæt på fareområdet. Arrangement var velbesøgt og vi havde i dagens  anledning, da vi jo også havde været på øvelse medbragt en MAN13 lastbil, som var et stort trækplaster for byens børn, der fik lov til at kravle rundt. Bestemt et arrangement, som vi gerne deltager i igen.


I den kommende weekend vil vi slikke sårene efter de seneste weekenders strabadser og levne lidt tid til de unge mennesker, så de kan få lov at forberede sig til eksamen. Men som en i kompagniet sagde: ”Jeg vil da ikke gå glip af øvelsen og jeg gik jo alligevel op og fik 7 i skriftlig og 10 i mundtligJ”.

Og sidst i juni runder vi så halvåret af med vores sommerfest. Det har vi fortjent!

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring