Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Billede fra march gennem København, Fotograf Jan B. Hansen

Faneindvielse i Hjemmeværnskompagni Ballerup

Hjemmeværnskompagni Ballerup har fået ny fane
i forbindelse med Valdemars dag den 15. juni.

22-06-2015

Hjemmeværnskompagni Ballerup har længe haft brug for at få en ny fane. Den gamle fane har kompagniets gamle navn HJVK 6910 indskrevet og er dermed ikke tidssvarene i forhold til den omstrukturering som blev lavet for en række år siden. Derfor søgte vi Danmarkssamfundet om en ny fane og har fået den bevilget.

Selve faneoverrækkelsen foregik på Valdemars dag den 15. juni i forbindelse med en højtideligholdelse af dagen i Holmens. Vi fik overrakt fanen af Hendes Højhed Prinsesse Elisabeth sammen med 15-20 andre, der også fik en fane herunder også til FDF i Ballerup, som har medlemmer i kompagniet. 
Efter faneoverrækkelsen gik alle faner fra Holmens kirke ned til Københavns Rådhus. Her fortsatte højtideligholdelsen med musik af Københavns politikor og Søværnets Tambourkorps. Arrangementet blev afsluttet med en reception i snæver kreds hvor der blev budt på Rådhuspandkager.For Hjemmeværnskompagni Ballerup var overrækkelsen ikke nok. Vi ville gerne foretage en officiel indvielse af fanen. Da vi samtidig havde sommerfest ugen efter, var det en glimrende anledning til at få indviet fanen. Vores distriktschef var med på programmet og stillede velvilligt op til indvielse. Det blev en rigtig flot indvielse. Op til dagen blev der øvet kommandoer og pudset støvler og mærker og skaffet hvide bælter og handsker, så det hele bare spillede. Der blev også øvet sabeleksercits. De tre søm for Majestæten, Fædrelandet og Hjemmeværnskompagni Ballerup blev også slået og endda med en flot poleret hammer til formålet.


Det var med til at skabe en rigtig god stemning til sommerfesten og de bedste rammer til indvielsen af fanen. Det kan vi godt være stolte af J

 ​

 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

  • Ib Spanggaard
  • 28149388
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring