Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Godt gang i den i Hjemmeværnskompagni Ballerup

Hjemmeværnskompagni Ballerup har godt gang i den for øjeblikket. Det gælder både hvervning, øvelsesaktivitet og øvrig uddannelse.

30-05-2016

April, maj og juni måned er traditionelt de måneder hvor der er godt gang i den og det gælder også i Hjemmeværnskompagni Ballerup.

Landsøvelse

Igennem hele perioden har vi forberedt os på forårets højdepunkt – Landsøvelsen. Det er første gang i hjemmeværnets historie, at der skal afholdes en øvelse på landsplan hvor formålet er at aktivere samtlige kompagnier. Der forventes at være en deltagelse på ca. 5000 hjemmeværnsfolk.

HVK Ballerup skal stille med en deling og stabselement. Der bliver tilgang af to delinger fra fire andre kompagnier i distriktsområdet og det bliver tale om reel føring af et helt kompagni. Det bliver en utrolig spændende opgave og der er brugt mange forberedelsestimer på at få alle planerne på plads. Øvelsen skal foregå i Jylland og afsluttes med en parade i Fredericia. Det bliver helt fantastisk.

Mange ansøgninger

På ansøgningsfronten går det ganske godt. Vi har til dato i år haft samtaler med 16 ansøgere. Det er langt over målet men heldigvis er vi bredt funderet i kompagniet og kan sagtens integrere de nye folk i vores delinger.

Svenskerslaget i Smørum

Sidste søndag i maj deltog kompagniet i afviklingen af Svenskerslaget i Ledøje-Smørum. Frivillige i Smørum har taget initiativ til at skabe fokus om det drabelige slag ved Smørum i 1659. Det afvikledes både med kanonsalut, dragter, musketerer, musik og sang og vores opgave var bl.a. at skabe effekt i forbindelse med kanonsalutterne. Svenskerslaget er et børne- og familievenligt arrangement og vi havde medbragt MAN 13 lastbil, som også gav mange børn en god oplevelse.​Sundheds- og træning

I sidste uge arrangerede Hjemmeværnskompagni Ballerup et orienteringsløb i Jonstrup vang. Vi benyttede os af Ballerup orienteringsklubs kort og udlagte poster. Det er godt træning til kort og kompas. Vi sluttede orienteringsløbet af i Jonstruplejren, hvor vi både gennemførte intensitetstræning med 800 m løb i højt tempo og cirkeltræning med forskellige styrkeøvelser. En god adspredende aktivitets, som er til gavn for sundheds- og træningstilstanden for kompagniets medlemmer.

Jo, det går fortsat godt i Hjemmeværnskompagni Ballerup. Det bliver rart at slutte halvåret af med sommerfest 3. lørdag i juni J

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring