Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Djævle på besøg på slagmarken ved Ejbybunkeren

Lørdag den 31. januar havde kontaktofficeren for Hjemmeværnskompagni Ballerup hanket op i de gamle drenge fra djævlene og arrangeret et besøg på Ejby-bunkeren.

08-02-2015

Ejby-bunkeren er en del af Københavns ydre volde og bunkeren tjente indtil 1971 som en skarpt bemandet koldkrigsførerbunker, hvor fra man til enhver tid med 1 minuts varsel kunne aktivere de danske batterier.

I dag er bunkeren lavet om til museum og udstilling gennem Rødovre kommune. Til dette arrangement havde vi allieret os med kustoden og fik vores helt eget foredrag. Der blev både fortalt om voldenes tilblivelse og indretning og om funktionen i førerbunkeren og om de mange myter om det tophemmelige sted.

Turen var bestemt alle pengene værd. Det var godt at få et gensyn med de gamle drenge i reserven og vores gamle kompagnichef og hvem ved – måske får de gamle drenge skrabet timer nok sammen til at blive aktive igen!

Med besøget blev det nemlig samtidig aftalt, at de skal en tur på skydebanen i løbet af 2015 og at et lignende arrangement som dette besøg skal gentages til næste år.

Tak for en god oplevelse på Ejby-bunkerenJ Hilsen KC

 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring