Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Snowman wow man

I januar var Hjemmeværnskompagni Ballerup på sin årlige vinterøvelse, som levede fint op til forventningerne.

30-01-2017

​Traditionen tro drog HVK Ballerup på sin årlige vinterøvelse i form af en patruljeøvelse. De seneste tre år har vi givet vores infanterister en "gave", hvor de får lov til at afprøve deres færdigheder som patruljefolk. Gaven får de for resten af året at holde fanen højt med infanteriarbejdet.

I år blev der bygget lidt yderligere på. Hvor man sidste år sluttede øvelsen efter det endelige angreb, skulle patruljerne i år også gennemføre exfiltration langt ud af angrebsområdet.

Missionen var hemmelig helt op til øvelsesstart. Patruljerne gjorde sig klar på gården fredag aften og fik til opgave at forskyde til Næstved-området for at observere mod fjendens forsyningslinjer.

Patruljerne blev droppet i udkanten af området og skulle forskyde ind i fjendeland til observationsstade. Det tog den halve nat og udfordrede patruljerne på søvn og energi.Midt på lørdagen blev observationsopgaven afbrudt ved et kompromitterende angreb, som yderligere tærede kræfter ud af patruljerne. Det blev samtidig start signalet til supplerende uddannelse. Patruljeopgaven blev kortvarigt afbrudt, så patruljerne fik genopfrisket deres viden og brug af dysekanon.
Med genopfrisket viden om brug af dysekanon var vejen banet for at forberede angreb på forsyningskolonne.

Resten af eftermiddagen blev brugt på indøvelse af bagholdsangrebet med spærrehold, angrebshold, signaler, kommandoer og indbyrdes koordineringer og kortregge.

Det ønskede materiel blev leveret og der blev forskudt til klargøring i SFO og derfra var det videre til angrebsstedet for at fuldføre missionen.

Det blev et vellykket angreb med alt nedkæmpet. En lille smule forvirring i exfiltrationsfasen, men der kom hurtigt styr på alle folk, og så var det bare derud af. Det gik op for patruljerne, at fjenden brugte hund og sat en decideret hunter force i gang. Det gav lige præcis det kick der skulle til - hvem ønsker at blive taget med bukserne nede? det lykkedes patruljerne at sætte benene på nakken. Komme til SEO anlægge rygsække og så hurtigt videre til pick up punkt. I alt en rejse på 2 timer hvor alle gispede efter vejret.

Fra pick up gik turen tilbage til gården hvor alt material blev vedligeholdt og afleveret.Alt i alt en fantastisk øvelse og et fantatisk koncept som bare bliver bedre og bedre.

 

 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring