Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fanekommando ved højtideligholdelse af HMD Dronning Margrtehes 75 års fødselsdag

Travl uge for HVK Ballerup

Det har været en travl uge for HVK Ballerup som ud over de almindelige aktiviteter også har deltaget i parade, har afholdt egen uddannelsesweekend og hjulpet med afvikling af Skovlundeløbet

19-04-2015
Fanekommando ved højtideligholdelse af HMD Margrethes 75 års fødselsdag​
Hjemmeværnsregion sjælland stillede med en fanekommando til den samlede parade fra hjemmeværnet i forbindelse med højtideligholdelsen af Hendes Majestæt Dronningens 75 års fødselsdag i København i torsdags. For at gøre det bedste indtryk samledes alle fra regionen allerede onsdag aften for at træne eksercits og få alle detaljer på plads med våben og påklædning. Vores distrikt HDKVE skulle stille med 2 geværbevæbnede fanevagter og her stillede vi fra Hjemmeværnskompagni Ballerup med den ene og Hjemmeværnsinfanterikompagni Jonstrup stillede med den anden fanevagt.

Paraden startede fra Kastellet og gik ind gennem byen og fanekommandoen blev placeret på ruten hvor HMD Margrethe kom forbi på karetturen. Det var en helt fantastisk oplevelse med super godt vejr og vi havde også sendt vores fotograf derind for at tage et billede.

Uddannelsesweekend

I weekenden afholdte vi vores egen årlige uddannelsesweekend. I år har vi fokuseret på at få gennemført obligatorisk uddannelse i at navigere rund på den side, som du er inde på nu, HJV.dk, hvor alle medlemmer skal tage et grundkursus.  Vi fik også gennemført en studiekreds i indsats- og katastrofepsykologi, som også er obligatorisk for alle medlemmer og vi fik repeteret vores brug af radioprocedurer, som er vigtig, når vi har indsættelser – alt sammen gennemført på vores egen hjemmeværnsgård og med egen super forplejning.

Skovlundeløbet
I samme weekend afviklede Ballerup Atletikklub i samarbejde med Kræftens bekæmpelse Skovlundeløbet. Hjemmeværnskompagni Ballerup var blevet bedt om at assistere med afviklingen, hvor vi bl.a. uddelte vand til løberne. I det omfang vi har tid, stiller vi gerne op til disse aktiviteter, som er baseret på frivillighed og folkelighed og også gerne hvor der er af sundheds- og idrætsmæssigt karakter. Det var dejligt at se, at så mange mennesker deltog i arrangementet. Vi er også klar næste gang – og også til både Ballerupløbet og Måløvløbet.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring