Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Særlig amerikansk hæder til medlem fra Hjemmeværnskompagni Ballerup

Kompagniets tidligere næstkommanderende, Jan Sohn, er blevet tildelt en særlig hæder fra CEC under CSTC-A, som står for det amerikanske forsvars udviklingsbistand til Afghanistan.

04-07-2016
Det er ikke kun hjemme I Danmark at Hjemmeværnskompagni Ballerup gør sig godt bemærket.
 
Kompagniets tidligere næstkommanderende, Jan Sohn, er for tiden udsendt for Nato som økonomisk rådgiver i Afghanistan, hvor han rådgiver den Afghanske regering om økonomiske forhold. Her har han gjort sig så godt bemærket for sine evner som patruljefører og livvagt, at han er blevet tildelt en særlig hæder fra CEC under CSTC-A, som står for det amerikanske forsvars udviklingsbistand til Afghanistan.
 
Jan udtalte efterfølgende:
"Jeg blev noget overrasket da jeg ved en ceremoni pludseligt blev kaldt op foran ikke mindre end 3 amerikanske generaler,  og blev tildelt et hædersbevis for almindeligt godt arbejde." Hæderen blev tildelt af chefen for CEC fordi, Jan har gjort en særlig indsats for, at CEC har kunnet udføre sin opgave, idet hans engagement ligger ud over det, som man normalt kan forvente af tjenesten.

Det er en spændende opgave Jan arbejder med. Ikke nok med at han skal passe sit primære arbejde som regeringsrådgiver til det afghanske forsvarsministerium, inden for indkøb af brændstof, fødevarer og uniformer, så skal han også fungere som patruljefører og sikkerhed for sine civile kollegaer. Civile må ikke komme uden for lejren uden militær beskyttelse.
Jans primære arbejdsopgave er som sagt vigtig og det er også et enormt ansvar, idet han skal stå inde for indkøb, som svarer til ca. 50 procent af det danske forsvarsbudget, som indtil videre bliver  finansieret af den amerikanske kommando og betalt af de amerikanske skatteborgere.
Jan har haft stor fokus på i sin rådgivning at få skabt gennemsigtighed i offentlige udbud. Afghanistan rangerer som det tredje mest korrupte land i, men jo bedre og mere gennemsigtige processerne bliver, des sværere er det for korrupte embedsfolk at udnytte deres position.
Der er en stor forhåbning om, at en ny generation af veluddannede unge afghanere vil anfægte denne tradition for udplyndring af befolkningen, hvor op mod 35 procent af en families indkomst bruges på at betale korruption, og man forsøger hele tiden at få nye unge veluddannede ansat i de afghanske ministerier gennem det amerikanske støtteprojekt, FAST, hvor CSTC-A betaler lønnen."

Jan fortsætter tjenesten som økonomisk rådgiver i Afghanistan frem til februar 2017 for derefter at vende tilbage til almindelig tjeneste i Hjemmeværnskompagni Ballerup. Civilt er Jan udlånt af  NaturErhvervstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet, hvor han arbejder som IT-koordinator, når han ikke støtter samfundet gennem Hjemmeværnet.

 

Hjemmeværnskompagni Ballerup ønsker Jan stort tillykke med hædere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring