Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Effektiv ombygning af laden

For at gøre plads til nogle af Ballerups gæve fodbolddrenge skulle Hjemmeværnskompagni Ballerup rykke ud af gode lokaler og rykke ind på noget mindre.

25-10-2016

Det er næsten altid er ærgrelse, når man skal rykke fra store forhold til mindre og også forbundet med forfærdelig mange arbejdsopgaver at gennemføre en flytning. Men i Hjemmeværnskompagni Ballerup har vi det med at se positivt på tingene og tage udfordringerne op.

Sådan var det også, da vi blev bedt om at rykke ind på den halve plads i laden på vores hjemmeværnsgård. Der skulle gøres plads til fodbolddrengene fra Lundegården, så de kunne få omklædningsforhold til både hjemme- og udebaneholdene samt dommerne.

Vi har fået den lille sal  i gavlen af bygningen og på den plads har vi fået skabt et fantastisk rum med masser af fleksible anvendelsesmuligheder. Vi har valgt at lave et dæk, så vi kan udnytte frihøjden til to rum.

I stueetagen har vi etableret opbevaringsrum til de enkelte delinger samt et rum til uddannelsesmateriel, så delingerne frit kan gå over og hente de ikke klassificerede uddannelsesmaterialer, som man skal bruge til sin undervisning. Der er også organiseret opbevaringskasser, som man kan fylde med de materialer, som man skal have med sig på øvelse eller til undervisning i terrænet.

Som en ekstra lækker detalje har vi midt i lokalet bygget et terrænbord med både sand og kortlåg, så man kan give befaling og instruktioner til hele sin deling om den opgave , som man skal ud at løse. I reolen ved siden af er der alle de genstande, som man har brug for til terrænbordet og rummet under terrænbordet er udnyttet til sløringsnet – lige til at trække med ud i køretøjet. 

Førstesalen er også godt udnyttet. Her er en lille del af rummet anvendt til garderobeskabe til personlige omklædningsmuligheder, når folk kommer direkte fra arbejde. En anden del af rummet er anvendt til hyggehjørne og sidst men ikke mindst er der indrettet  et mindre undervisningslokale med borde, stole og tavler.

Alt dette har vi fået og indrettet på lidt over en måned. Vi skulle rydde de gamle lokaler pr. 1. september og midt i oktober havde vi indvielse af de nye forhold.

Der skal lyde en stor tak til alle dem, som har ydet en kæmpe indsats for at gennemføre ombygningen. Byggeteamet har knoklet på med krum hals og stort set opholdt sig på gården i døgndrift. Vi skylder egentlig også en tak til Ballerup kommune og fodbolddrengene. Hvis ikke de havde lagt billet ind på vores lade, havde vi aldrig fået tænkt sådan ud af boksen som det er lykkedes med dette projekt – alt sammen til glæde for vores frivillige hjemmeværnskammerater.  

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring