Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Alle modtagere af medaljer på Børglum Kloster, 5. maj 2017

Hjemmeværnets Fortjenestemedalje til KC Mark Højer Jensen

5. Maj Højtideligheden ved Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland blev en speciel aften for en overrasket KC Mark Højer Jensen.

06-05-2017

Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

Det traditionsrige 5. Maj arrangement blev afholdt på Børglum Kloster i flotte rammer, hvor Danmarks befrielse fra Nazi-Tysklands besættelse blev fejret. På denne aften uddeler Distriktet medaljer til de medlemmer som skal have 40 års, 50 års, 60 års medaljer og Hjemmeværnets Fortjeneste medalje.
Personer som får Hjemmeværnets Fortjeneste medalje er indstillet af kompagniet. Disse indstillinger bliver så vurderet til at være værdige til at modtage dette flotte tegn på Fortjeneste.

KC Mark Højer Jensen blev i år indstillet af HVK Frederikshavn. Mark vidste intet om denne indstilling fra kompagniet, så det var en overrasket KC, som først fandt ud af det på dagen. Det var en rørt og stolt KC der kunne modtage Hjemmeværnets flotteste udmærkelse.
Indstillingen fra kompagniet blev indsendt i november 2016, og der var langt til maj 2017. Sidst i april fik NK/KMP Hans Kurt Toft Christensen så besked på at Mark var blevet tildelt medaljen, og Marks hustru Kristine skulle med til Børglum.
Dette blev holdt hemmeligt for Mark, og planlægningen var i gang. Kurt aftalte de nærmere omstændigheder med Kristine, om transport til Børglum og hemmeligholdelse af hendes deltagelse.
D. 5. Maj var Mark på kursus i Ålborg, og på vejen til Børglum, skete der et færdselsuheld på motorvejen ved Ålborg og Mark endte i en kø som forsinkede Marks vej til Børglum. Dette gjorde at Kristine og Kurt kunne komme til Børglum før Mark og ”gemme” sig blandt mængden. Mark kom lidt for sent, men nåede dog til den flotte kranse nedsættelse ved Christian Michael Rottbølls gravsted på Børglum Kloster.
Christian Michael Rottbøll var modstandsmand under 2. Verdenskrig, og blev dræbt af tyskerne i en alder af 25 år d. 26/9 1942.

Efter højtideligheden var der middag i Hestestalden, som var pyntet op med flot pyntede borde og de mange faner. Inde i stalden kunne Kristine og Kurt ikke længere skjule sig og det var en overrasket Mark der fik øje på dem. Efter middagen fik Mark tildelt Fortjeneste medaljen, som blev givet af OL Jan Johansen.
Herunder vil der fremgå lidt af kompagniets indstilling af KC Mark Højer Jensen:
”Mark har været og er en stor del af kompagniets videre udvikling”
”Han formår at være en kammerat for alle i kompagniet, og han er en chef som lytter til alle”
”Han er også en chef som stadigvæk er ”drengen” som tager med ”drengene” på øvelse iført basis, hjelm og våben”
”Her kender mange i kompagniet ham som GV 4.  Sløring og græs i hjelmen og ud på en øvelse med resten af kompagniet som menig, er noget han gerne vil”
”Mark har lavet en stab rundt om sig som han stoler på. Giver han en person en opgave, så lader han også den pågældende person udføre sin opgave, uden at han blander sig. På den måde har Mark fået opbygget en gensidig tillid til alle”
”Alle i kompagniet ved hvad Mark står for og alle ved at man kan stole på Mark”
”På store aktiviteter, hvor man er sammen med andre kompagnier, er Mark ikke en chef der trækker sig tilbage, fordi man er bange for at komme i søgelyset. Nej, han træder frem og siger ”den opgave tager vi” og kompagniet er igen indblandet i noget, med hans stabs opbakning”
”Mark har en ligefrem og positiv synsvinkel på mange ting, hvilket er et stort plus”
”Ingen skal være i tvivl om at Mark er KC for kompagniets skyld og ikke for egen skyld. Dette gør at hele kompagniet, til enhver tid vil bakke vores KC, Mark Højer Jensen, op”
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring