Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Deltagerne fra Firkløver-kompagnierne.

Førstehjælpskursus på Vandstedgaard

Der var liv på Vanstedgaard i weekenden d. 24-25. marts. Alfa kompagniet gennemførte 14 timers førstehjælps kursus med 68 elever.

26-03-2017

Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

Alfa kompagniet, som består af HVK Frederikshavn (HVK FRH), HVK Aalborg Limfjord (HVK ALM), HVK Rebild HVK REB) og HVK Mariager Fjord (HVK MAF) havde denne weekend planlagt at afholde en øvelse i Firkløver regi i Tranum.
Med den nye opgave VJTF og ingen plads i Tranum, blev planerne ændret. Øvelsen blev ændret til 14 timers førstehjælpskursus og stedet blev ændret til Vanstedgaard i Hjørring. Det er længe siden der er afholdt et kursus i Hjørring med så mange deltagere. Tror ikke der er afholdt et kursus af den størrelse siden man stoppede med at afholde LPU i Hjørring.
Kursusleder Lone Lykke Andersen havde sørget for at bestille alt materiel og skaffet det nødvendige antal instruktører.
Der var mødetid fredag aften kl. 17.30, og allerede fra kl. 17.00 begyndte der at ankomme personel fra de fire kompagnier. HVK FRH mødte med 21 M/K, HVK ALM mødte med 11 M/K, HVK REB mødte 19 M/K, HVK MAF mødte med 15 M/K og HVK Tolstrup havde 2 M/K der havde ”sneget” sig med i dette Firkløver arrangement, men de var selvfølgelig også velkomne. I alt 68 elever og 7 instruktører var der at finde i Hjørring denne weekend, så der var fyldt godt op på Vanstedgaard.
Efter indkvartering og aftensmad, var Lone og hendes hold klar til at starte på weekends kursus. De mange kursister blev delt op i 2 hold og undervisningen gled derud af.fter indkvartering og aftensmad, var Lone og hendes hold klar til at starte på weekends kursus. De mange kursister blev delt op i 2 hold og undervisningen gled derud af.
Da undervisningen var færdig fredag aften, var der hygge i kantinen og pejsestuen, på tværs af kompagnierne. Her gik snakken lystigt og man kan se at de fire kompagnier, efterhånden har afholdt en del aktiviteter sammen. Der er mange der kender hinanden på kryds og tværs i de fire kompagnier.

Lørdag morgen var der besøg af OL Jan Johansen, som deltog i morgenappellen. Jan var glad for at se så mange kursister gennemføre sit obligatoriske førstehjælp. Efter morgen appellen var der så igen tid til at deles i de to hold, og man kørte hårdt på hele dagen. I løbet af dagen kunne man se de mange elever lave nødflytning fra bil, anlægge forbindinger, lave Hjerte-lunge redning og meget mere. Kl. 21.00, lørdag aften var kursus slut.
Vanstedgaard er jo som bekendt, Danmarks ældste Hjemmeværnsgård og indkvarteringen er ikke så moderne som mange andre steder, men det betyder intet at sove på 6 mands eller 8 mands stuer, bare man er i godt selskab. Der er en hyggelig stemning på Vanstedgaard, og for mange af deltagerne, var der mange minder fra den gamle Hjemmeværnsgård. Nogle havde haft deres gang der i det lokale kompagni, andre havde gennemført sin Grundskole eller LPU på stedet og andre igen havde været deroppe kursus i mange andre henseender.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring