Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det samlede hold fra Danmark og Norge

Skydning i Norge og TAKTRÆN

Weekend omsat til TAKTRÆN og skydning i Norge.
HVK Frederikshavn var med begge steder.

05-04-2017

Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

I weekenden d. 31. marts til 2. april deltog NK/KMP Hans Kurt Toft Christensen i den årlige skydning i Norge. Skydningen foregår i Evje, og kendes som Sørlandspokalen. Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland står får den danske del, og Norsk Reserve Officers Forbund er arrangør af skyttestævnet.
I år var der personel med fra 8 danske enheder og 9 norske enheder. Turen startede på Ålborg Kaserne fredag morgen, hvor bilerne pakkes. Herfra går det til Hirtshals, hvor man sejler til Larvik. Herfra er der ca. 3 timers kørsel, og ved ankomst til Evje bliver man indkvarteret på en tidligere kaserne, kendt som Evjemoen.

Lørdag morgen starter man så med skydningerne. Man bliver delt op i hold, blandet med nordmændene og ud i skydeterrænet det går. Første skydning for hold 2, var ”stridsskydning” med Maskinpistol, Heckler og Koch, MP 5. her skød man både stående, knælende og liggende skydninger. Der var her 3 forskellige skydninger.
Næste skydning var felthurtigskydning, hvor man skød med sit eget medbragte gevær M/95. Her var der seks mål, men kun de fem måtte beskydes. Det var en terning som afgjorde hvilken skive man ikke måtte skyde på. Alt efter hvordan man ramte, fik man nogle tillægs sekunder.
Tredje skydning foregik med pistol, Glock 17, P80. Her var der 5 forskellige skydninger. Den sjoveste var en skydning, hvor man kun måtte holde pistolen med en hånd. Først i stærk hånd og derefter i svag hånd. Man bliver lidt overrasket over hvordan pistolen bliver ”kastet” til siden ved skydning med svag hånd.

Herfra gik det til geværskydninger. Her blev der gennemført 6 forskellige skydninger, alle med høj sværhedsgrad. De fleste skydninger starter, eller gennemføres i knælende skydestillinger. Som eksempel gennemføres der en skydning, hvor første skive, 10 cm i diameter, skal rammes i knælende skydestilling. Når den rammes vipper den ned og der kommer tre nye skiver frem. Størrelse på skiverne, ca. 20 x 25 cm., afstand 130 m. Disse må dog skydes liggende.
I en af de andre skydninger er målet igen ca. 20 x 25 cm. Afstanden er her 240 m. På den afstand er skiven ikke stor. Efter endt skydning var der hygge med de norske værter og præmieoverrækkelse. Der var præmie til de bedste 7 danskere.

1. Carsten Ulmann HVK SKA 2. Flemming Ledager Jensen HVK LÆS  3. Erik Nielsen STHVK 4. Thomas Hauerslev HVK MAF 5. Jakob Kristensen STHVK 6. Finn Banke HVK ANV 7. Hans Kurt Toft Christensen HVK FRH 7. Finn Andersen HVK MAF
Der var en delt 7. plads
 
Samme weekend var der Taktisk træner på Ålborg Kaserne. Her var HVK Frederikshavn godt repræsenteret.
KC Mark Højer Jensen var lead på ALFA kompagniet. Øvelsen var en forpremiere på den store Distriktsøvelse som afholdes i september. Scenariet, Særlig hjælp til politiet, var det samme som skal afprøves i september. Opgaven er bevogtning af City Syd i Ålborg.
Spillet blev kørt i gymnastiksalen på
Ålborg Kaserne. Ind spillerne var inde i salen, og kørte forskellige scenarier, som så kom videre som meldinger over radioen til kompagnierne. Kompagnierne var ”installeret” i nogle skurvogne uden for salen. Her skulle kompagnierne så løse opgaver inden for eget ansvarsområde, men også i samarbejde med de øvrige kompagnier.
Til september forventer man omkring 400 deltagere fra Hjemmeværnet, og dette er i Centerets åbningstid, hvor der på en god lørdag kommer ca. 75.000 mennesker forbi for at handle.
Har du ikke sat kryds i kalenderen denne weekend, skulle du måske gøre det nu. Datoen er d. 22-23/9 2017.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring