Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Så er man klar tol skydningen "Kamp fra stilling"

Skydning på Grønholt

På en smuk forårsdag var HVK Frederikshavn igen på skydebanen. Her blev der gennemført skydninger med varierende sværhedsgrad.
Over 50% af personellet har nu gennemført sin årlige skyde kontrol.

23-04-2017

Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

En forårsdag på Grønholt, 20 skytter, LSV’er, fuld skytte påklædning, fragmentationsveste og kulisser. Så var vi klar til en god dag på skydebanen.
Skydelærer Poul Erik Nielsen (Manne), havde planlagt en spændende skydning for kompagniets personel. Der var blevet bestilt LSV’er og fragmentationsveste til dagen, og skytterne skulle nu prøve at skyde med dette.

Dagen startede med en indskydning, for dem som havde behov for dette. Derefter gik man over til skydning med LSV. Efter lidt skydning med disse våben tog man nu fragmentationsvest, hjelm og basis på og der blev der brugt tid på lidt tilvænningsskydning med veste på. Mange havde aldrig før skudt med fragmentationsvest på.
Der blev nu gennemført skydninger i ”Kamp fra stilling”. Skytterne ”gik til stålet” og der blev skudt lystigt.
Der var nu tid til at prøve kræfter, igen med noget nyt for mange, nemlig skydning fra kulisser. Dette foregik også med vest, basis og hjelm. Kulisse skydning giver mange udfordrende skydninger, og udfordringen blev taget op. Skytterne var ude i mange forskellige og udfordrende skydestillinger. 
Efter denne dag, er der nu over 50 % der har gennemført sine årlige skyde Q’er, så kompagniet er godt med.
HVK Frederikshavn har 71 aktive. Der er syv medlemmer der ikke har gennemført LPU 2, og derfor ikke er uddannet på gevær, dermed med ingen krav om skydekontrol endnu.
64 personer skal gennemføre det årlige skyde Q, og efter dagens skydning har 34 personer gennemført dette Q.


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring