Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der undervises i baghold.

HVK FRH støtter Søværnet

HVK Frederikshavn har støttet Søværnet i Frederikshavn med uddannelse over en periode på 2 måneder af deres officers kadetter.

21-10-2017

​Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

Optakten til denne deltagelse i uddannelsen af officer kadetterne tog allerede sin begyndelse i uge 42, 2016. Her deltog HVK Frederikshavn som øvelsesdeltagere i deres afsluttende øvelse på uddannelsen. Efter øvelsen blev der snakket om hvad vi kan bidrage med, og denne samtale bragte HVK Frederikshavn med i uddannelsen af kadetterne i 2017.

HVK Frederikshavns deltagelse bredte sig over fire aftner i september og hele uge 42.
September måned var uddannelse i BSO og formationer. Her stod kompagniet for hele uddannelsen som blev afholdt i Brinkhus depot område.
BSO uddannelsen blev først gennemgået teoretisk med alle principper i et BSO område. Derefter fik de fremvist forskellige typer bivuaker, hvorefter eleverne selv fik lov til at bygge en bivuak. Slutteligt skulle de rykke ind i et BSO område hvor de skulle overnatte.

I lektionen formationer blev der lagt vægt på enkeltkolonne, toer-kolonne, spredt orden og gruppens T. Efter endt teori, var der gang i grupperne ude i Brinkhus. Der blev gået mange ture i Brinkhus området, hvor de forskellige formationer blev øvet igen og igen. Efter en del øvning, blev kadetterne ganske gode til de forskellige formationer.
Uge 42 var lidt blandet. Kompagniet stod for noget uddannelse, var momenter på uddannelse og øvelses deltagere.

Mandag var HVK FRH instruktører i ild og bevægelse og hængsel. Dette var igen en ny oplevelse for kadetterne. Efter noget teori og nogle ture ud over de åbne marker kom dette også på plads. Mandag aften var dette overstået og der var nu tid til at komme hjem og sove lidt.
Næste opgave var en 24 timer lang opgave march for kadetterne Denne startede allerede kl. 02.30 for kompagniet, da alt skulle være klar til start kl. 05.00. Kompagniets opgave var her logistiske opgaver, momentstyrke og køre KSN hvor der blev holdt styr på egen enhed og de 9 grupper kadetter.
Kadetterne var ude på en 40-45 km. lang march med fuld oppakning. Ikke alle grupper kom igennem alle 9 opgaver. Denne øvelse foregik i en ring omkring Bindslev.

Næste dag fortsatte med Ild og bevægelse. Da dette var trænet med den sidste deling overgik man til TSE. Kompagniets opgave her var at være postleder og momenter. Denne opgave kørte på hele dagen og var færdig til aften.
Man var nu kommet til den sidste og afsluttende øvelse der var lavet som Hunterforce øvelse. Kadetterne skulle gå hjem til Søværnets Maritime Uddannelsescenter i Frederikshavn og HVK Frederikshavn skulle forsøge at finde dem, så jagten stod på hele natten. Der var i alt 9 grupper der skulle jagtes.

Det var kontakt til flere af grupperne og enkelte blev fanget. Efter endt øvelse var der tid til oprydning og rengøring af materiel.
Kursusleder Kenneth Glerup fra SMC sagde efter øvelsen: ”Uden jeres hjælp (HVK FRH) ville uddannelsen og øvelsen ikke være det samme. I giver det et indhold vi ikke selv kunne gøre. Vi vil gerne bruge jer igen”
Til dette kan HVK Frederikshavn kun sige. Det har været en fantastisk oplevelse. Den har været både kold, sjov, spændende og lærerig oplevelse og HVK Frederikshavn er klar igen næste gang SMU beder om støtte.
Lidt status på opgaven.
Kompagniet har brugt 4 aftener og hele uge 42 på støtten til SMC. Hertil kommer planlægning.
28 m/k har været en del af dette og der er brugt 1348 mandetimer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Holdet HVK FRH var med til at undervise.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring