Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

SEPE Extreme Challenge 2018

8 kilometer igennem mudder og vand med 32 forhindringer mellem dig og målstregen. Tør du udfordre dig selv på den måde?

Medlemmer fra Hjemmeværnskompagni Gram og civile følgere løb i weekenden SEPE Extreme Challenge - OCR løb i Esbjerg.

09-09-2018

​I 9 måneder har medlemmer af Hjemmeværnskompagni Gram trænet løb, muskeldannelse og væsentlig reduktion af rygning / rygestop og generel udholdenhed.

before_run.jpg
​Holdet som det endte med at se ud, Billedet er taget umiddelbart inden løbet går i gang - Bemærk det gode humør og tøjets farver.

Målet var at gennemføre SEPE EXTREME CHALLENGE 2018, et OCR (Obstacle Course Race) i september i Esbjerg.

Kort fortalt er løbet 8 kilometer løb, afbrudt af forskellige typer forhindringer undervejs.

Efter de første 20 meter konfronteres man med den første forhindring, nemlig et stort kar med iskoldt vand, blokeret af en væg man skal ned under før man kan komme videre til en 2 meter høj væg som skal passeres.

first_challenge.jpg
Watercage - En hurtig svømmetur igennem iskoldt vand, til at få blodet til at løbe.


Herefter kom man til mange andre forskellige udfordringer: Passage af dybe mudderhuller hvor man skal helt under for at komme igennem, armgang, rebkravl og meget mere - Samlet 32 forhindringer der sætter pres på den fysiske og mentale styrke man tager med sig ind i løbet.

Sammen hjalp holdet hinanden igennem de forskellige forhindinger, hvor alle havde styrker og svagheder, som andre på holdet kunne være med til at afhjælpe.​

bigstar.jpg
Bigstar udfordringen - En høj forhinding, hvor man først skal passere en glat væg for at kravle op og henover en mur. En af vores deltagere var ikke tilpads undervejs, men med en eksra kravletur af en af os andre deltagere og hjælp fra en deltager der ikke var på vores hold fik vi hende over.

Dagens højdepunkt, var utvivlsomt da vi havde gennemført den sidste forhindring.

For selvom at der kun var ganske få meter fra den, til målstregen, valgte alle at afslutte løbet på samme måde som holdet havde løbet: Sammen.

For enden af forhindringen ventede alle til sidste var igennem, hvor man tog hinanden under armen og løb over målstregen sammen - et symbol på den hold-ånd og samarbejde der havde været med os igennem hele løbet.​ 

​​done_running.jpg
​Efter Endt løb - Tøjet har ikke helt den samme farve, men humøret er stadig højt.
Fra venstre: Elisabeth M. (som desværre måtte udgå pga. knæskade, HJV), Milena O. H. (Civil) , Johnas O. P. (Civil), Justin O. H. (Civil), Roald S. (HJV), Alex H. (HJV) og Mathias P. (HJV).


Som det af og til kan gå, når man 9 måneder i forvejen tilmelder sig en aktivitet, er der undervejs folk der falder fra af forskellige årsager og SEPE var da heller ingen undtagelse.

Med et medlem der forlod Hjemmeværnet i processen og tre alvorlige skader ved Hjemmeværnets deltagere torsdag inden løbet skulle starte stod der hurtigt civile klar med en udmelding at de ønskede at løbe med os.

De løb med os og trods at pusten forsvandt undervejs, skader og højdeskræk, fik alle vi hjulpet og løftet hinanden igennem løbet og kom over målstregen sammen.
Det var på forhånd aftalt at ingen løb fra de andre og ingen blev efterladt, så undervejs tog holdet hånd om hinanden, hvilket betød af for nogle af os blev visse forhindringer passeret flere gange for at hjælpe andre igennem.

justin_milena.jpg
Milena og Justin tog pladser fra Hjemmeværns medlemmer der var nød til at udgå. 
Ironisk nok var det deres forældres pladser de overtog.


Selvom at de ikke havde nogen væsentlig træning med sig forinden, præsterede de vel over hvad man kan forvente.

mathias_johnas.jpg
Mathias (til venstre) tog sin bror Johans (højre) med, der tog en plads for et HJV medlem der havde været uheldig på arbejde og derfor måtte udgå inden løbet.


​Vi vil i den forbindelse gerne sende ros til Johnas O. Peitsch, Milena O. Hansen og Justin O. Hansen for, trods manglende træning og skader undervejs, alligevel at gennemføre. 

Vi vil gerne sige tak for opbaking fra familie og venner der har støttet os undervejs op til løbet og dem der dukkede op for at heppe på os undervejs og ikke mindst et tak til Hjemmeværnet overordnet.

Holdet har meldt ud, at de allerede nu er klar til at løbe næste år... Vi ses til SEPE 2019.

Fakta

SEPE Extreme Challenge er et OCR - Obstacle Cource Race - Der afholdes i September i Sports and Events Park Esbjerg. I 2018 deltog i omegnen af 1500 Løbere og alt fra
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring