Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Oplevelser på LPU 1

Mine oplevelser på Lpu 1 var super gode. Alle instruktører var engageret fra starten, og vores gruppefører var også rigtig gode.

04-03-2016

Jeg selv var i 3.Gruppe, og havde en god, men hård gruppefører det fandt vi i hvert fald ud af den første aften, og ikke mindst den første morgen.

Der fik vi vores sag for, da der for første gang var stue-eftersyn.

Der lærte vi for første gang at det hele bare skulle være ordentlig. På trods af at, der var 4 andre der boede i en helt anden bygning, og at delingsføreren, og at resten af gruppeførerne glemte, at lave stue eftersyn ved dem, og de 4 derved kom for sent. På vores hold betød det “belønninger”.


En gentagelse pr. Sekund blev hurtigt til 600 gentagelser. Derved kan man roligt sige, at os i gruppe 3 lærte at rette ind, og komme til tiden. Vi havde noget der hed “body-makker” det var vores ansvar at sørge for at ens body-makker kom til tiden og kom igennem det hele.

 

På første dagen startede vi med førstehjælp. En utrolig spændende, men på samme tid også en meget hård undervisning, fordi der var meget der skulle nås på så kort tid. Heldigvis var alle, kursisterne på, og vi alle sammen bestod. Derved skal de have stor tak til de super dygtige instruktører. Efter førstehjælp, så sprang vi lige på og hård med våbenlære og skydning. Det var noget af det jeg havde set meget frem til. Vi lærte at skille et gevær ad, og vedligeholde geværet og Samle det igen. Vi lærte også at skyde. Alle bestod stort, og igen havde det ikke været for den super dygtige og engageret skyde instruktører/lærer, så havde vi nok ikke bestået den dag.

 

Alt i alt var det 9 super spændende og lærerige dag, som jeg nok aldrig glemmer. Og selv om vi kun havde kendt hinanden i 9 dage, så føltes det, som om at hele delingen havde kendt hinanden hele livet. Alle kunne med alle, og alle hjalp hinanden. På trods af at vi i vores 3 grupper, havde lidt konkurrencer imod hinanden, så var der ingenting efter. Alle var på lige fod. Det syntes jeg personligt, var det bedste ved det, og det var da helt sikkert også med tungt hjerte, at jeg tog afsked med de herlige mennesker. Nogle ved jeg at jeg komme til at se igen, mens andre tror jeg desværre ikke, at jeg ser igen. Det gør mig selvfølgeligt lidt trist, men så længe jeg fik nogle gode minder, så er jeg tilfreds med det.


Jeg vil opfordre alle til, at tage af sted på LPU 1, samt alle de andre LPU’er. Det var den fedeste oplevelse, og selv jeg ser frem til at komme af sted på de 3 sidste LPU’er.

 

Theis Nissen.

HVK Haderslev Nord.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring