Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Indsættelse ved kelstrup strand

Kompagniet hjalp til i Kelstrup Strand.

06-01-2017
​Kompagniet havde 15 mand ude i sommerhus området ved Kelstrup Strand, hvor de hjalp beredskabet med sandsække og afspærring for uvedkommende i området.

Beretning fra Kelstrup strand af John Arum Hjemmeværnskompagni Haderslev Nord:
Kl. 20.00 ankommer jeg til Kelstrup Strand sammen med Carsten og Theis vi bliver registeret og gik så efterfølgende ned og fik noget mad samt vand så vi var klar til aftens/nattens opgaver. Kl. 21.15 får vi besked om at beredskabsstyrelsen skal bruge alle de folk de kan få, da vandet nu er ved at være så højt at det trænger gennem de dæmninger der er blevet bygget på hele dagen. Vi får dannet en kæde og begynder så at få sandsække ud til den dæmning som vandet allerede er brudt igennem, da vi så får vandet stoppet, bevæger vi os så tilbage til vores samlepunkt, hvor vi så står klar til nye opgaver. Kl. 23.00 blev Theis, Carsten, Carina, Søren og jeg sendt på en patrulje for at se om dæmningerne holder, vi kommer så til en dæmning hvor der allerede står en mand fra beredskabet som kalder på os da han har brug for hjælp, vandet er nu brudt så meget igennem at der skal laves en helt ny spærring, hurtig får jeg sendt Carina hen efter nogle flere folk, imens begynder vi andre at får lagt noget plastik og den første række sandsække, da Carina kommer tilbage, får jeg så at vide at de andre er på opgave ved en anden dæmning, for at få bygget dæmning så hurtigt op som muligt inden det går helt galt, så spørger jeg de civile der står omkring os, om de har lyst til at give en hånd med, og pludselig gik vi fra 5 mand til pludselig at være 12 mand til at bygge dæmningen som hurtig for at få stoppet vandet. Da vi så er færdig med det, bevæger vi os videre for at se om vi kan bruges andre steder. da klokken bliver kl. 1.30 får vi så at vide at vandet er på vej tilbage og at det går rimeligt hurtigt.Beretning fra Kelstrup strand af Gitte Christensen Hjemmeværnskompagni Haderslev Nord:
Da vi ankom der ude omkring kl. 16.30 var opgaverne med at fylde sandsække og lægge dem ud langs stranden afsluttet, så opgaven derefter, bestod i at holde alle folk som gerne ville ned og se hvor langt vandet var kommet op væk fra området, det var kun folk med sommerhuse der fik lov til at komme der ned til deres sommerhus, alle som jeg snakkede med tog det pænt, selv om der var en del der måtte vende om. 

På det tidspunkt vi ankom, var der stadigvæk et stykke strand at se. Da jeg forlod Kelstrup Strand omkring kl. 21.00 var vandet et godt stykke oppe af sandsækkende, og de var i gang med at udbedre nogen af de steder hvor vandet stod meget højt og hvor der var begyndt at trænge lidt vand igennem. ​


Gitte(venstre) og Anna(højre) fra Hjemmeværnskompagni Haderslev Nord​.​Se flere billeder på:
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring