Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Coronapas som frivillig


Fra mandag den 6 december 2021 vil der for ansatte være krav om på forespørgsel fra nærmeste chef/leder at forevise coronapas ved fysisk fremmøde på arbejdspladsen.  Kravet gælder som udgangspunkt ikke for frivillige.

05-12-2021

KILDE: HJK.

Fra mandag den 6 december 2021 vil der for ansatte være krav om på forespørgsel fra nærmeste chef/leder at forevise coronapas ved fysisk fremmøde på arbejdspladsen.

Hjemmeværnets frivillige er i udgangspunktet ikke omfattet af kravet om forevisning af coronapas, dog er de frivillige, der modtager timelønsbetaling eksempelvis som instruktører på Hjemmeværnsskolen omfattet af kravet. Endvidere er indkommanderet personel af reserven ligeledes omfattet af kravet. Alle øvrige frivillige opfordres til at have gyldigt coronapas ved deltagelse i aktiviteter.

Det er meldt bredt ud i Forsvarsministeriets koncern, at frivillige i HJV ikke er omfattet af kravet og dermed ikke er forpligtet til at fremvise coronapas. Det kan dog ikke udelukkes, at I eksempelvis ved et depot kan opleve at blive spurgt til coronapas.

Skulle en sådan situation opstå, så husk I repræsenterer HJV, gør venligt opmærksom på, at I er frivillig i HJV, og – hvis I ikke har noget imod det – så vis med et smil jeres coronapas. Samtidig må I gerne orientere jeres distrikt, værn eller region, så fremtidige misforståelser kan undgås.

Reglerne for ansatte om fremvisning af coronapas ved Hjemmeværnets myndigheder træder i kraft mandag den 6. december 2021. Reglerne gælder, indtil COVID-19 ikke længere er kategoriseret som en samfundskritisk sygdom.

Eventuelle spørgsmål til disse retningslinjer kan rettes til Hjemmeværnskommandoen: Fuldmægtig Andreas Hvidtfeld-Lindhardt (FIIN: HJK-LE-KOR08 - Tlf.: 2034 7101).

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring