Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Pligtig uddannelse for alle

I sidste måned kunne HVS fortælle, at man var på vej med Opmærksomhedsuddannelsen. Nu er den klar på FELS (MOODLE)

27-06-2022

​Kilde: HVS

​​Hjemmeværnsskolen vil med Opmærksomhedsuddannelsen hjælpe dig med på bedste vis at udføre passiv overvågning, hvor du ikke opsøger, undersøger eller udforsker mistænkelige forhold, men i stedet udviser årvågenhed og opmærksomhed, så du kan melde det, når du observerer eller har mistanke om mistænkelige forhold ved militære (og midlertidige militære) anlæg (fysiske såvel som digitale) – f.eks. områder, enheder, våben, medarbejdere, materiel, sikkerhedsforanstaltninger eller offentlige tilgængelige fora.

Uddannelsen tager ca. 1 time at gennemføre og bliver fra 2023 en forudsætning for alle Hjemmeværnets medlemmer. Derfor er det vigtigt, at du finder en times tid i din kalender, hvor du kan gennemføre uddannelsen, mens nye medlemmer automatisk kommer til at gennemføre uddannelsen som en del af Intro HGU. Vær opmærksom på, at den skal fornyes hvert 3. år.

Find Opmærksomhedsuddannelsen her!

Når du har gennemført Opmærksomhedsuddannelsen, vil Hjemmeværnsskolen sætte pris på, hvis du tager dig tid til at besvare evaluering, da vi er meget interesseret i at høre din mening om uddannelsen!

Hvorfor Opmærksomhedsuddannelsen?
Antallet af hjemmeværnssoldater med lokal forankring gør, at vi har en unik mulighed for at opbygge et normalbillede og registrere, når der sker ændringer i normalbilledet ved Hjemmeværnets- og Forsvarets militære installationer.

Hjemmeværnet råder, med vores mange medlemmer i både aktiv- og reservestyrken, over flest sensorer til støtte for det nationale forsvar – og det ønsker vi at udnytte.

Vedhæftede filer

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring