Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

BM-Weekend i Tranum

Hjemmeværnskompagni Jyske Ås afholdte i weekenden 26-28 februar “BM-weekend”, hvor kompagniets befalingsmænd var samlet oppe i Tranum for at gennemgå mange vigtige emner om det kommende år. Der blev også tid til et par overrækkelser.

04-03-2016
BM-weekend Tranum

(26-28. feb. 2016) af D.L. Kjeldsen

Befalingsmandsweekenden blev traditionen tro afholdt i Tranum Feriecenter. Efter deltagerne var indkvarteret og aftensmaden indtaget, bød kompagnichef Allan Øer Gøttrup velkommen og fortalte de deltagende om weekendens program.

 

Efterfølgende var det tid til en overrækkelse af udnævnelsesbrev til Christian Aaen Christiansen, der blev udnævnt til korporal og NK GRP for kort tid siden. Bagefter var der medaljeoverrækkelse, hvor KOF Henrik Madsen fik tildelt Forsvarets Medalje For International Tjeneste for hans indsats i Kosovo i 2007.

 

Fredag aften sluttede med en gennemgang af vigtige emner, bl.a. kompagniets planer,  aktiviteter, Landsøvelsen 2016, aktive medlemmer og hvervning. Der var også en del ændringer i forhold til, når medlemmer fra den aktive styrke skal overflyttes til reserven, hvilket nu vil ske uden varsel og direkte over til distriktsreserven. Med hensyn til hvervning blev der sammensat en gruppe, som har til opgave at tilrettelægge en plan for, hvordan man mest effektivt får nye medlemmer til kompagniet. I oktober 2015 var der 93 aktive medlemmer i kompagniet, hvor der pr. februar 2016 er 87 aktive. På trods af dette forventes det, at HVK Jyske Ås stiller med ca. 45 medlemmer til Landsøvelsen i år.

 

Lørdag morgen efter morgenmaden stod den på et eftersyn af produktionsmål fra distriktet og Chefdirektiv for HVK Jyske Ås, hvor der blev lavet små grupper, der sammen skulle fremvise de forskellige punkter i dokumenterne og de forventninger, der lå forude for kompagniet. Efter frokost blev det tid til en øvelse, en såkaldt “papirkrig” med scenarie i Dronninglund-området. Det gav befalingsmændene en idé om, hvad der kunne ske i området, og gav dem mulighed for at vise, hvordan de ville håndtere situationen. Efter aftensmaden var det tid til socialt samvær med forskellige festlige indslag, og bagefter blev der fortalt røverhistorier, inden dynerne kaldte.

 

Søndag morgen var der mulighed for, at de forskellige befalingsmænd kunne få færdiggjort nogle af deres kurser på Forsvarets Elektroniske Skole (FELS). Derefter var det tid til at få taget et gruppebillede inden frokost, hvorefter samlingen var slut, så vi kunne drage hjemad til lidt weekend sammen med venner og familie.

 

 

 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring