Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En kinesisk dansetrup ville meget gerne s sammen med Hjemmeværnets Musikkorps København, der spillede ved den kinesiske flådes besøg i København den forgangne weekend. Musikkorpset har fået stor ros for deres underholdning. Foto: Robert Fog​

Musikkorps spillede ved kinesisk flaadebesoeg

Med kort varsel trådte Hjemmeværnets Musikkorps København til og leverede den musikalske underholdning, da tre kinesiske flådeskibe for nylig besøgte København.

25-09-2015
Det blev en fantastisk oplevelse af de mere usædvanlige for musikerne i Hjemmeværnets Musikkorps København, da hovedstaden i den forgangne weekend fik fornemt besøg af tre større kinesiske flådefartøjer.
 
Den kinesiske flåde med omkring 850 soldater og søfolk ombord valgte at lægge vejen forbi København efter fire måneder i Adenbugten i forbindelse med en rundrejse til Østersøen og USA.
 
Ved den officielle modtagelse i København blev flåden mødt af et festligt skue og en større velkomst på kajen ved Nordre Toldbod. Deriblandt også Hjemmeværnets Musikkorps København, der med kort varsel havde sagt ja til opgaven og underholdt de mange publikummer med blandet marchmusik.
 
”Det var et rigtig festligt arrangement og en kanon oplevelse. Rigtig mange herboende kinesere var mødt op, og de var helt vilde med at blive fotograferet sammen med os,” fortæller musikbefalingsmand Henrik Andersen, der ikke mindes at have spillet for et kinesisk publikum før.
 
Efterfølgende har musikkorpset fået stor ros fra allerhøjeste sted. Chefen for Marinestaben, kontreadmiral Frank Trojahn, har i et takkebrev fremhævet, at musikkorpset ”med deres yderst professionelle adfærd og smukke musik lagde grundlaget for en god ramme”.
 
”Det er dejligt at få et skulderklap af den kaliber. Det viser, at vores musikalske assistance bliver påskønnet, og at vores samarbejdspartnere er tilfredse med vores indsats,” siger Henrik Andersen.
 
Musikkorpset har i øvrigt nok at se til. Tirsdag i denne uge gav de koncert i Holmens Kirke og på søndag 27. september er de klar igen med musikalsk underholdning ved Garderhøjfortet i Gentofte i forbindelse med markeringen af Befæstningens dag.

Artikkel skrevet af: Charlotte Baun Senholt
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring