Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kompagniets ældste er ved at indskyde sit våben - dette er nu sket i 69 år

Året sidste skydning på Læsø

Det blev til fem skydemærker på årets sidste skydning – godt hjulpet af det nye Kongsberg skydeanlæg.

24-11-2018

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard

Gitte var sammen med gæsten fra fastlandet, Ulla, de første der ankom til skydebanen. Der blev hurtigt sat over til noget kaffe og te, således at skytterne havde noget at varme sig på, når de ankom. Flemming ankom ligeledes i god tid for at få sat Kongsberg anlægget op.

 

  Så er det med at ramme skiven - resultatet fremgår straks på Kongsberganlægget.

Kl. 1007 faldt det første skud. Igen var det utroligt at se, hvor stor en hjælp Kongsberganlægget er til at støtte soldaterne og ikke mindst Flemming i rådgivningen af soldaterne. I samarbejde kunne Flemming og soldaten efter hvert skud hurtigt få drøftet om det var sigtet eller aftrækket, der havde medført, at det ikke var en 10, der var blevet ramt.

 

 Der tælles - en - to - tre - fire - skyd på næste skive

Skytterne fik skudt sig varme, hvorefter Flemming gennemførte duelighedsskydningen med dem en efter en. Humøret steg på skydebanen efterhånden, som der faldt mærker af. Knap en time før lukketid gennemførte den sidste skytte sin skydning og opnåede et sølvmærke, det andet på dagen. Hertil var der også tre bronzemærker til Læsø soldaterne.

 

Dyb koncentration under indskydningen.

 

   Knælendes skydning med fire skud efterfulgt af fire skud afgivet liggende.

Tak fra skribenten for at få lov til at deltage i skydningen, god vejledning, forplejning og social soldater snak.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring