Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Efterårsøvelse 9+10 November.

Så er årets efterårsøvelse med Kompagnierne i Frederikshavn og Hjørring vel overstået.

13-11-2018

Øvelsen startede med klargøring fredag eftermiddag. Der skulle i år bruges mange ting, som skulle ud af kammeret og klargøres.

Vores første moment startede ved færgeankomst kl 18.20, hvor der ankom 4 øvelsesdeltagere i civil, som vi skulle se om vi kunne spotte ud af mængden af de rejsene. De skulle optage agentkontakt med deres NK for at få udleveret uniform, våben og udrustning. De skulle ned og rense Læsø skole før hovedstyrken ankom. De skulle samtidig sikre området når deres hovedstyrke ankom med færgen kl 22.00.

Med færgen kom også vores allieret styrker fra Hjørring, som havde medlemmer fra Sindal/Hirtshals med.

Senere på aftenen lavede vi et baghold på den fjendtlige kolonne som kom med færgen kl 22.00

 Lørdag morgen startede vi med, at skulle angribe den styrke, som havde besat Højsandet. Det havde de gjort, for at forhindre at vi kunne modtage de forsyninger, som skulle kastes ned med faldskærm.

Samtidigt med dette startede vi forberedelserne til eftermiddagens moment. Angreb på 3 misiler. Vi kørte ud med de tre misiler i skovene syd for flyvepladsen. Der var udpeget personel, som skulle opstille og bevogte dem. Frederikshavnerne udsendte om formiddagen opklaringspatruljer for at lokalisere dem, så de kunne laves et samlet angreb på missilerne om eftermiddagen.

Eftermiddagens moment startede efter frokost med at forstærke bevogtningen af misiler, som skulle angribes. Samtidigt startede forberedelserne til aftenens moment. Modtagelse af våbenforsyninger ved en strand syd for Vesterø. Vi udsendte en lille gruppe, som skulle køre ud til den strand, som våbenleverancen skulle foregå på. De skulle gå op i klitterne for at spejde efter det fartøj, som skulle landsætte vores våben. De skulle køre lidt til og fra, så de patruljer som Frederikshavnerne udsendte kunne udpege stedet, så de kunne forhindre, at vi fik leveret disse forsyninger senere på aftenen.

De forskellige angreb blev godt gennemført af vores Hjemmeværnssoldater. Ligeledes blev objekter godt bevogtet.

Øvelsen forløb, på trods af regnen, i en god og positiv ånd.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring