Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det er kun en attrap

Hjemmeværnet på Læsø støttede specialoperationsstyrker

Seks soldater fra Hjemmeværnskomagni Læsø spillede over fire dage ”The bad guys” for at træne specialoperationsstyrkers kompetencer.

24-09-2018

Tekst og foto. Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard

Hjemmeværnssoldaterne Jens, Rasmus, Flemming, Kann, John, Hilmer, Peter samt Susan spillede "The bad guys" på Night Hawk, der er en øvelse for specialoperationsstyrker fra 10 nationer.

 

Flemming sørger for kaffe til the bad guys

-Øvelse Night Hawk er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

 

John klargør en attrap bombevest

Kompagnichef Jens Andersen fra hjemmeværnskompagni Læsø udtaler – Vi er meget glade for at få mulighed for at støtte specialoperationsstyrkerne i deres træning. For at gøre det så realistisk som muligt, har vi afviklet moment spil fra kl. 9 lørdag til søndag kl. 20.

 

 Kann og John bære materialer til attrap bomber ind i deres bombe fabrik

Rasmus fortsætter - vi har lavet patruljer på flyvepladsens område samt båret attrap våben ud og ind af bygningen, så det ser ud som om vi er "The bad guys".

 

Rasmus er ved at forberede en attrap bombe

-I Vesterø har vi lavet en kunstig bombefabrik som en del af vores set-up. Her har vi også en masse attrapper af miner og andre sprængfarlige ting fortalte John.

 

Rasmus drøfter med de andre, hvor der er mulighed for at der kommer soldater ind fra

Søndag eftermiddag kom der yderligere en Bad Guy. Han medbragte mange falske kontanter, som gruppen ude på flyvepladsen fik overdraget. 

 

Peter har iført sig sikkerhedsbriller under klargøring af en attrap bombe

På flyvepladsen gik "The bad guys" rundt om deres bygninger, da de pludseligt blev angrebet af flere soldater fra en specialoperationsstyrke. Flere af dem blev 'dræbt' og de andre taget til fange. En figurant fra fastlandet blev såret og blev sammen med pengemanden taget med fastlandet.

 

En af The Bad Guys  er blevet lagt ned

Momentlederne på de to momenter udtalte efterfølgende, at alle figuranter havde spillet deres roller meget fint.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring