Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arkiv Foto

Til VM i Landevejscykling.

Hjemmeværnskompagni Læsø stillede med 3 mk til afvikling af weekendens Event i Ålborg.

10-09-2015
Hjemmeværnskompagni Læsø stillede med 3 mk til afvikling af weekendens Event i Ålborg.
Gitte, Preben og Jens tog afsted lørdag med færgen kl 15.00. Vi kørte til Ålborg og blev indkvarteret på kasernen.
Herefter kørte vi til Nørresundby, for at få noget at spise. Derefter tog vi ind på kasernen igen, hvor vi så lidt film inden vi gik til køjs.
Næste morgen mødte vi på Distriktet kl 07.00 til fælles morgenmad sammen med andre Hjemmeværnsfolk. Der var folk fra Politikompagnier fra Randers, Vendsyssel, Vestegnen ved København og Ålborg Nord samt fra nogle alm kompagnier fra Distriktet. Vi var underlagt PO Ålborg Nord og skulle passe Rutedel 6, syd for Ålborg.
Gitte og Preben var placeret i et kryds syd for Ferslev, hvor de skulle sørge for, at ingen biler kørte ind på ruten. Der var meget trafik i de timer, hvor cyklerne kom i vores sektor. Jens var, sammen med en POér, placeret i Ferslev, som blev spærret af for al trafik. På den del af ruten var der også megen trafik.
 
Jens i selskab med en motorcykelbetjent
 
Det er klart, at der kommer en del bilister, som var utilfredse over ikke, at måtte køre den vej de ønskede, men klart den største del, var forstående. Det er min erfaring at når man møder bilisterne med et stort smil, starter man samtalen positivt. Derfra kan samtalen næsten kun falde positivt ud.
Det er klart, at nogle var yderst negative. Vi havde faktisk spærret Byen Ferslev af i tiden 11.00-15.00, så folk ikke kunne komme ind i byen med deres biler.
Vi var færdig i vores sektor, så vi kunne nå færgen hjem 16.50 i stedet for 20.30 som først planlagt.
Vi havde en travl og udbytterig dag. Vores hjælp var på ingen måde spildt. Vi var ikke for mange hjælpere og der var travlt på posterne. Hvis ikke vi var taget afsted, var vores poster ikke blevet bemandet, blot spærret af med markeringsbånd, hvilket havde betydet større risiko for cyklisterne. Det gjorde man på visse sideveje, men det varede ikke længe før nogle havde brudt båndet ved at køre igennem.
 
 
Jens informere bilisterne om omkørslen
Til disse aktiviteter, tæller hver deltager. Vi var enige om, at tage af sted igen på et senere tidspunkt.
 
VM- deltagerer på vejen
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring