Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fra venstre KC Jens Andersen John Jensen Jens Erik

så oprandt dagen

Som John har ventet på med længsel, siden han valgte at opsige sin stilling som Forsyningsbefalingsmand i foråret. Han mente at det var tiden til at Kompagniet fik en ny ”Kammerherre”

19-10-2016
Som John har ventet på med længsel, siden han valgte at opsige sin stilling som Forsyningsbefalingsmand i foråret. Han mente at det var tiden til at Kompagniet fik en ny ”Kammerherre”
Så derfor var der planlagt en overdragelsesforretning af våbenkammeret mandag d. 17 november 2016.
Dennis og en hjælper fra Distriktet kom med færgen kl 9.20 og ankom til Hjemmeværnsgården hvor John og den nye Forsyningsbefalingsmand, Jens Erik, stod klar til at påbegynde en totaloptælling af kammeret.
Gitte og jeg havde naturligvis ikke regnet med, at det bare skulle foregå i stilhed. Vi havde planlagt lidt frokost til den store byttedag.
Efter frokosten og den sædvanlige ”lidt” drillende snak gik Jeg op på podiet for at sige et par ord til John og Jens Erik.
Til John sagde Jeg, at jeg havde været yderst tilfreds med Hans arbejdsindsats, som Forsyningsbefalingsmand i tiden der er gået. Han overtog jobbet fra mig i 2009, da jeg overtog jobbet som Kompagnichef efter Folmer. Jeg var dengang glad for, at han ville prøve kræfter med jobbet.
Forsyningsbefalingsmanden er den person i Kompagniet, som Jeg skal kunne stole allermest på. Det er Ham der har nøglerne til det allerhelligste. Det er på våbenkammeret, at tingene, som virkelig kan gøre skade, ligger trygt og godt.
Det er desuden vigtigt, at de resurser vi har til rådighed, bruges på den rigtige måde. Våbenkammeret er ikke ”et tag selvbord”. Det er Forsyningsbefalingsmanden job at sørge for det.
Vi har haft mange gode oplevelser sammen. Her tænker jeg specielt på COP 15, hvor vi var 8 m/k fra kompagniet som tog over til København for at hjælpe Politiet med patruljering mm. Det var her John fik hans øgenavn ”Oversergent Vasby”. Det kom sig af, at vi boede på den gamle Kaserner Sjælsmark. Når vi trissede lidt rundt på kasernen, havde jeg fornemmelsen af, at vi kunne støde på Oversergent Vasby sammen med Piger i trøjen fra den gamle Danske film, hvor hovedrollen blev spillet af Dirch Passer.        John mindede meget om Dirch, så vi døbte Ham derefter Vasby.
Gitte bemærkede lige, at det nu var den 5. Forsyningsbefalings hun skulle i gang med at slide op.
Til Jens Erik sagde Jeg, at jeg var glad for at jeg havde fundet en ny FSBM, som jeg turde stole på. Jens Erik rejser meget med sit civile job, så indtil videre skal vi forsøge at planlægge os ud af de problemer det kan give.
Jeg havde indkøbt en gave til dem hver, noget som Jeg ved, De hver især kan lide. John fik 5 stk. Træstammer fra Føtex og Jens Erik fik en dåse Jaka Bov med Sølvkant. Sølvkanten havde Jeg malet og nu måtte vi se, om Han kunne gøre sig fortjent til en med Guldkant, men det må fremtiden vise.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring