Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HVK Langeland assistere Politiet ved skibsbrand

HVK Langeland assistere politiet

Kompagniet bliver anmodet om assistance kl. ca. 17.30 med assistancestart kl. 19.00.

24-12-2015

​HVK Langeland blev onsdag d. 23. december sidst på eftermiddagen, anmodet om assistance af Politiet i forbindelse med branden på et skib, ud for Bagenkop.

Forhistorien er at skibet, som havde været inde i Bagenkop havn, kort efter afsejling fil brand ombord - øjensynligt startet i en hjælpemotor - og forsøgte af returnere til Bagenkop. Skibet nåede dog ikke ind igen før ilden blev så voldsom at besætningen måtte gå fra borde.
 
Skiben drev i mod land og gik på grund små 100 meter nord for selve havnen. Her konstateres det at slukning er umuligt og skiver skal således brænde ud på stedet.
 
Kompagniet bliver anmodet om assistance kl. ca. 17.30 med assistancestart kl. 19.00. Opgaven er at overvåge skiver og melde om væsentlig ændringer i situationen, primært om skibet skulle drive til havs igen eller ilden bluse op med røgfare til følge for befolkningen i Bagenkop. Men Politiet vil også gerne begrænse folks færden på stranden, hvor der ligger en del vraggods.
 
Meget hurtigt for Bent (KC) kontakte en række BM'er som samler en vagtstyrke som består af 2 mand i hver 4 timer.
 
Assistancen forløber helt uden problemer, dog bluser ilden op igen ved 6 tiden torsdag morgen d. 24 december og Politiet underrettes.
 
Klokken 10.10 torsdag formiddag frigives kompagniet af Politiets indsatsleder som afspærre stranden som er voldsomt sodskadet. Her skal der fjernes 5-10 cm af overfladen af miljøhensyn og yderligere prøver skal fortages.
 
Det er meget tilfredsstillende at se hvor villige vores medlemmer er til at stille op i sådan en situation, det var ikke noget problem at skaffe personel, selvom der var tale om lillejuleaften. Faktisk melde så mange sig at vi måtte takke nej til storset lige så mange som deltog.
 
Der skal lyde en stor tal til de 9 mand som var indsat, men også til den som gerne stillede op hvis der blev yderligere behov - Tak alle sammen og rigtig glædelig jul jer alle og jeres familier.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224