Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Patrulje og bevogtningsøvelse på Langeland

Aftenøvelse 26. april 2018

07-05-2018

Militær aftenøvelse den 26. april.
Torsdag den 26. april, dagen før Store Bededag havde NK/HVKLLD Rene Larsen planlagt en aftenøvelse. Den skulle indeholde militære færdigheder som patruljering, bevogtning og føring.
Til dette formål var der inviteret fremmede styrker med fra Sydfyn. Vi var 24 mand alt i alt, hvilket gav 2 grupper og en stab. De 2 grupper havde til formål at etablere hver sit BSO område, bevogte dette og samtidig sende patruljer mod fjendens BSO. Afstandene var ikke så store men det gav til gengæld mulighed for at øve alle færdigheder inden for bevægelse og fremrykning.

Kompagniet stillede med "meget erfarende medlemmer" hvilket betød, at der ikke var det store behov for føring. Jan Hansen gav ordre til indsættelse i patruljer a 2 mand. Det kræver disciplin, hvilket blev løst tilfredsstillende. Modstanderen fra Sydfyn havde en ung uerfaren gruppefører med, og de valgte derfor at indsætte som en patrulje a 8 mand, hvilket gav stort udbytte for den nye gruppefører.
Aftenen gik godt og alle mødtes bagefter til pølser og sodavand og lidt socialt samvær.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring