Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Om HVK Maribo

Hvem er vi og hvad står vi for

Hjemmeværnskompagni Maribo
Vi er et såkaldt "områdekompagni". Vi dækker midt, syd og østlolland.
Vi løser Hærhjemmeværnets kerneopgaver, som er bevogtning og støtte til det øvrige forsvar og det civile samfund.

Om vinteren deltager vi i regionens sne -og ambulanceberedskab, hvor vi på anmodning fra politiet hjælper Falck og de kommunale beredskaber. Her stiller vi typisk et kørehold, enten på MAN 8 terrængående lastbil eller PMV M-113, som er et bæltekøretøj, der kommer frem overalt.

Overvågningsopgaver som COP 15, VM i cykelløb og andre civile opgaver, kan vi på frivillig basis hjælpe med at udføre.

Som frivillig soldat hos os får du løbende opdateret din uddannelse gennem kurser uddannelsesdage/weekends og øvelser for at vedligeholde soldatermæssige færdigheder. Vores kerneopgave er BEVOGTNING og når du som ansøger uden militær baggrund har været igennem LPU (lovpligtig uddannelse) er du klar til enhedsuddannelse i bevogtning, hvorefter indsættelse i skarpe opgaver er mulig.
Er du tidligere værnepligtig er du med næsten fra starten.....Man har pligt til 24 timers funktionesrelateret tid hvert år.......de fleste aktive soldater bruger dog langt over 100 timer om året.

PT har kompagniet folk på grænsen i Rødby Havn, hvor de assisterer Politiet med grænsekontrol.
 

Vores motto er: "Handling er vores styrke!" Engagement og kammeratskab og en bred viden om vores fælles historie er kendetegnende for vores korpsånd. Vi lægger vægt på kvalitet og dybde i vores aktiviteter og har fokus på den enkeltes uddannelses- og udviklingsønsker.

Ligeledes er vi også meget aktive mht. støtte til samfundet med "oplevelseseture". Kontakt OS L. Alexandersen for mere info.
Organisation

HVK Maribo;  1 KDODEL og 2 BEVDEL,  tilhørende Hærhjemmværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland Falster.
Opgaverne bliver løst af medlemmer, der har forskellige forudsætninger med hensyn til kompetencer, alder, aktivitetsniveau og krav til fysikken.
Som medlem er du sammen med 8 andre soldater i en gruppe, der sammen med 1-2 andre grupper indgår i en deling på ca. 30.
Kompagniet har 2 delinger som er beskrevet herunder.
Ledelse
Kompagniets ledelse:  
  • Kompagnichef KN John Errebo: Den overordnede ansvarlige for kompagniet
  • Næstkommanderende PL Kim Most Olsen: Ansvar for kompagniets uddannelsesvirksomhed
  

Kommandodelingen
Leder og støtter resten af kompagniet. Delingens a
ktivitetsniveau varierer fra højt til middel alt efter den enkeltes funktion.


Bevogtningsdelingen Arbejder med bevogtning og katastrofeberedskab. Delingen har et middelhøjt aktivitetsniveau. Den er kompagniets beredskab, og skal derfor kunne stille  med kort varsel.
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring