Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Antrædning af 9 HDFYN-grupper og 7 grupper fra Gotland, Sverige og Tyskland

Hårdt, men godt / Hårt, men gott / Hart, aber gut..

Der er tale om et unikt samarbejde mellem HDFYN og HVK MIDTFYN. De to instanser har lagt deres traditioner sammen, og skabt et fantastisk, årligt 4 dages arrangement.

06-07-2015

(Tekst: kompagnireporter HVK SFY, Palle Christiansen / Fotos: Therese Sørensen og forfatteren)

...nemlig distriktets årlige gruppekonkurrence på Fyn, og HVK MIDTFYN’s i forvejen traditionsrige sommertræf, som i år holdtes for 23. gang. I dagene 2. til 5. juli 2015.

Resultetet var imponerende.


Hart, aber gut!

Sådan formulerede Hauptmann (kaptajn) Arne Brettin fra Greifswald det, da sommertræffet var afsluttet. Kaptajnen syntes især at momentet med førstehjælp var meget lærerigt!

 Alt gik godt

Ansvarlige for det samlede arrangement var kaptajn Ole Oest-Jacobsen, HVK MIDTFYN. I tæt samarbejde med “Mester Klaus”, uundværlige Klaus Veltzé, samt kompagniets stab. Indkvarteringen foregik på Ringe Fri- & Efterskole. På intet tidspunkt, rystede arrangørerne på hænderne. For Ole og hans folk, er besjælede med erfaringens ro og knowhow, opbygget gennem de 22 forudgående sommertræf på Midtfyn. De vidste, hvad der skulle gøres. Hvor og hvornår, alle 4 dage. Ole Oest-Jacobsen tilføjede: Alt gik som forventet, og tidsplanen holdt.

 Hvad blev soldaterne udsat for?


Den fynske gruppekonkurrence for HJV-soldater, bestod af 9 konkurrerende grupper, (á 8-9 mand) - Aktiviteten foregik i terrænet omkring Tarup-Davinde. Opgaverne lød på: Førstehjælp, skydning, bykamp, “LBTS” = løfte/bære/trække/skubbe-opgaver. Øvrige opgaver bestod i fremrykning, samarbejde, enkeltmandsfærdigheder, og nærforsvar. Ruten var ca. 14 km lang.
Om fredagen var der opgaver for buddy-teams.

Placeringer Buddy Contest


På en flot 2. plads: 2 x OS Christensen (oversergenter i HVK MFY hedder mestendels af nemheds grunde Christensen..)  Fra buddy-contesten:
Samling af gevær med bind for øjnene

Sideløbende med den fynske gruppekonkurrence, kørte også HVK MIDTFYN’s 23. sommertræk for udenlandske grupper fra Tyskland. Som deltog med både aktive soldater og reservister. Samt svenske hjemmeværnsfolk fra Gotland og Borås. 

De to konkurrencer havde hver sin præmieoverrækkelse, selvom opgaverne var identiske. På vedhæftede resultatliste blev der også kåret en fælles vinder for hele arrangementet. 

Placeringer GRP-konkurrencer​


Vinderne fra HVK MFY


HVK KER på en flot 2. pladsInternational vinder og 'overall-vinder': 2./PzGrenBtl 411 (fra Stallberg). Bemærk den 'kvindelige soldat' = fra HVK MFYPersonlig dygtiggørelse

Det midtfynske sommertræf’s formålsparagraf, kan langt hen ad vejen bruges til begge konkurrencer: At fremme internationalt, militært samarbejde, og opmuntre den enkelte soldat til personlig dygtiggørelse. Og at øge den enkelte soldats evne til opgaveløsning, både nationalt, og internationalt.

Svedende soldater

Solen skinnede det værste den havde lært. Lige ned over de mange, fysisk aktive soldater. 32 grader i skyggen. Men man udholder meget for at styrke rigets kampkraft! Der blev nok drukket en hel containerfuld flaskevand under aktiviteterne.Hervorragend!

 

Fremragende konkurrence. Det udtalte Hauptmann (kaptajn) Michael Schweiger fra Unteroffiziersschule der Luftwaffe, Heide. Vorragende Wettkampf. De fik en rigtig god oplevelse med hjem til Tyskland.

 
.. lidt 'søbrise'..

Fedt indspil!

I gruppekonkurrencen mødte jeg et hold fra HVK MIDTFYN. 8 friske soldater, under ledelse af oversergent Flemming Christensen. Alle var enige om at gruppekonkurrencen havde været en god dag. Flere af gruppemedlemmerne deltog for 3. gang. Den intensive varme havde været hårdt for dem. Momentet “Nærforsvar” gav de betegnelsen “Fedt indspil". En ros, som vi bringer videre til hjælperne på momentet.

Fik styrket venskab og viden

Major Jan Andersson fra Borås i Sverige har på nær en enkelt undtagelse, været med i sommertræffene siden 1995. Han finder det fantastisk at knytte venskaber med soldater fra andre lande, og samtidig få udbygget, og vedligeholdt sine militære færdigheder.

Sandwichboller på samlebånd

Hen over de 4 dages fællesstævne, har der været 20 hjælpere på, alene i køkkensektionen. De havde for eks. udviklet en særlig teknik med at smøre de 380 madpakker med sandwichboller på samlebånd.  To af dem, var Heidi og Anne Grethe fra HVK MIDTFYN. De fortalte, at fredag aften var der bare blevet “kørt hakkebøffer ind”. En populær ret efter en lang dag med strabadser for øvelsesdeltagerne. Lørdag aften fik deltagerne indbagt mørbrad, samt is. De varme retter blev lavet af køkkenpersonalet fra Ringe Fri- og Efterskole.


.. som nævnt: Anne Grethe og Heidi..

 
KN Ole Oest-Jacobsen

Vil man vinde en sådan gruppekonkurrence/sommertræf, så gælder det om for soldaterne at forberede sig både fysisk og mentalt. Dem, som har gjort det, er også dem, der har opnået fine resultater. Alt i alt gik det hele som forventet, sagde en glad kompagnichef lørdag aften.

 —————————————————————

 Historikken, sommertræf Midtfyn

 Ideen til sommertræf på Midtfyn, udsprang i 1980’erne. I forbindelse med kompagniets skydesamarbejde med Bundeswehr og Reservisterne i Tyskland. Faddere til ideen var Ole Oest-Jacobsen, Klaus Veltzé, og nu afdøde Erik Riise.

1992 blev det første sommerstævne afholdt på Midtfyn. Som en militærkonkurrence mellem flere lande.

Igennem årene har træffet ændret karakter og opgaver.

2011 tog det gode samarbejde mellem HDFYN og HVK MIDTFYN sin spæde start. Ideen om samarbejde slog rod i 2013, og fra 2014 arrangeredes den første, kombinerede gruppekonkurrence og sommertræf på Midtfyn. Nu kører det bare godt. Et tilfredsstillende samarbejde som igen i år har vist sin styrke!

 

 ​Klik her for at se billeder​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224