Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Arkivfoto

Indsættelse Fornæs

Hjemmeværnskompagni Norddjurs havde lørdag sin første indsættelse under egen taktisk leder.

19-12-2017
I forbindelse med en tragisk hændelse i Grenaaområdet, rekvirerede Østjyllands Politi, gennem Hjemmeværnsdistrikt Østjylland, lørdag eftermiddag støtte til afspærring af et muligt gerningssted.
 
Hjemmeværnskompagni Norddjurs blev kontaktet om opgaven kl. 1700, da denne lå i kompagniets lokalområde. HVK Norddjurs er i en opbygningsfase og har pt. kun 15 medlemmer, men har ”meldt sig klar” til at assistere Politiet ved mindre lokale opgaver. Så naturligvis var kompagniet også klar til at prøve kræfter med denne opgave, som var kompagniets første indsættelse.

Kompagniet kunne selv stille fem M/K – én tredjedel af hele kompagniets styrke, herunder én taktisk leder, én fører samt tre M/K til afspærringen.
 
Det stod dog klart at opgaven var lidt for stor til at kunne løses helt med kompagniets egne folk. Derfor blev der koordineret med det noget større nabokompagni - HVK Djursland, der stillede med fire mand. Herudover blev der hurtige lagt planer for de ligeledes skulle stille en styrke til afløsning omkring midnat, samt planlægge for evt. yderligere afløsning søndag morgen. 
 
Trods lidt logistiske udfordringer var afspærringen helt på plads på lidt under halvanden time. Og da afspærringen blev ophævet omkring kl. 2200, blev der ikke behov for afløsning.
HVK Norddjurs kan nu konstatere, at kompagniet er klar til flere opgaver. Og med nogle få logistiske ændringer formodentligt kan være endnu hurtigere på plads næste gang.
 
Hverken kulde, blæst, snevejr, eller udsættelsen af en planlagt hyggelig lørdag aften med et par glas portvin, kunne forhindre en super indsats – her i den travle juletid.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224