Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​KC i gang med nytårstalen

Nytårsparole 2017

Lørdag den 7. januar var lidt over 30 medlemmer af kompagniet - heraf nogle med familiemedlemmer - mødt op til den traditionelle nytårsparole i Kalbyrissalen.

14-01-2017
​Efter at chefen havde budt velkommen, og præsenteret tidsplanen for eftermiddagens arrangement, startede man med en gang kaffe og blødt brød.
Selve arragementet startede med at chefen causerede over kompagniets historie fra midt-firserne og frem til i dag, sammelægningerne med det daværende 5308 og 5304, og senere med 8129. Herunder kom han også ind på hvem der stadig er aktiv fra de gamle kompagnier. Derefter gik han over til at tale om året der gik, hvor han særlig fremhævede skydeperioden i Sverige i efteråret. Endelig kom han ind på hvad der ventede i det nye år.
Efter causeriet skulle der uddeles  årstegn, og egentlig var der næsten 20 der skulle have årstegn, men desværre var der nogle der ikke var lykkedes at få kontakt til, og andre havde valgt at få deres årstegn sendt, så i sidste ende var der kun Pernille fra FPLGRP der var oppe og få hendes 20 års tegn.
 KC havde nogle hængepartier der meget smart blev klaret denne dag, idet der var flere befalingmænd der manglede at få deres udnævnelsesbrev og gradstegn, - det gjaldt Jens Ebbe, Benjamin, Jan og Mikkel.
Kompagniet har i år startet en ny tradition, idet man fremover hvert år vil udnævne en "Årets soldat". Alle kan indstille et medlem af kompagniet til denne ærefulde titel, og i år var der indstillet 3 medlemmer af kompagniet. Som den første blev Laura valgt til "Årets soldat", men desværre kunne hun ikke være til stede, da hun var ude at rejse.
Traditionen tro sluttede arrangementet af med socialt samværd over et par stykker smørrebrød.

 Billedgalleri

Fakta

Traditionen med at afholde nytårsparole blev startet i januar 2004 af den daværende KC, der fandt at der burde afholdes et arrangement hvor alle tegns modtagere kunne blive fejret.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224